Dünya ünlü sigara markasının kurucusu Philip Morris kimdir?

İngiliz tobacconist ve sigara ithalatçısı Philip Morris kimdir?
Ankara Masası
|
21 Eylül 2023, Perşembe - 15:07
Dünya ünlü sigara markasının kurucusu Philip Morris kimdir?

Philip Morris, 1835-1873 yılları arasında yaşamış bir İngiliz tobacconist ve sigara ithalatçısıdır. Adı, daha sonra Philip Morris & Co., Ltd. adı altında kurulan şirket için kullanılmıştır.

Morris, 1854 yılında kendi sigaralarını yapmaya başladı. 1870 yılında, Philip Morris Cambridge ve Philip Morris Oxford Blues (daha sonra Oxford Ovals ve Philip Morris Blues olarak adlandırıldı) sigaralarını üretmeye başladı. Morris, 1873 yılında kanserden öldüğünde, eşi Margaret ve oğlu Leopold Morris sigara ticaretini sürdürdüler.

Philip Morris & Co., Ltd., 1881 yılında Leopold Morris ve Joseph Grunebaum tarafından kuruldu. Şirket, 1902 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne girdi ve 1919 yılında ilk Amerikan sigara fabrikasını açtı.

Philip Morris & Co., Ltd., 1988 yılında Kraft Foods ile birleşerek Kraft General Foods'u oluşturdu. 2000 yılında, Kraft General Foods'un tütün işleri Philip Morris International adı altında bağımsız bir şirket haline geldi.

Philip Morris International, bugün dünyanın en büyük tütün şirketlerinden biridir. Marlboro, Chesterfield, L&M ve Parliament gibi markaları içeren geniş bir sigara portföyüne sahiptir. Ayrıca, IQOS ve VELO gibi ısıtılmış tütün ve oral tütün ürünleri de üretmektedir.

Philip Morris International, 2021 yılında 79,800 çalışanı ve 200'den fazla pazarı kapsayan küresel bir işletmedir. Şirketin merkezi İsviçre'nin Lozan kentinde bulunmaktadır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2100810/dunya-unlu-sigara-markasinin-kurucusu-philip-morris-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.