Karabağ’da ölen Rus askerlerini Azerbaycan vurmuş!

Azerbaycan Başsavcılığı, Karabağ'da 5 Rus askerin ölümü ile sonuçlanan saldırı ile ilgili olarak açıklama yaptı. Başsavcılık, "Bir grup Azerbaycan askeri, Rus Barış Gücü askerlerini taşıyan araca, zorlu arazi koşulları, yağmur ve sis nedeniyle yasa dışı Ermeni güçlere ait araç zannederek ateş açmıştır. Olay sonucu Rus Barış Gücü'nün 5 personeli hayatını kaybetmiştir" bilgisini verdi. Başsavcılığın açıklamasında ikinci bir bilgi olarak, "Rus Barış Gücü'ne ait bir kamyona yasa dışı Ermeni güçlerce ateş açıldı. Olayda, Rus Barış Gücü personeli 1 asker öldü, 1 asker yaralandı" ifadeleri yer aldı.
Mevlüt Peker
|
21 Eylül 2023, Perşembe - 20:37
Karabağ’da ölen Rus askerlerini Azerbaycan vurmuş!

Azerbaycan'da gerçekleştirilen antiterör operasyonu sırasında, Azerbaycan askerlerinin, zorlu hava koşulları nedeniyle yanılgıya düşerek Rus Barış Gücü'nü taşıyan araca ateş açtığı ve bu saldırı sonucu 5 Rus askerinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Ayrıca, Ermeni güçlerinin bir diğer saldırısında 1 Rus askerinin daha hayatını kaybettiği açıklandı.

Azerbaycan Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "20 Eylül tarihinde, Terter ilinin Canyatak köyü civarında, yağmur ve sis nedeniyle görüş alanının kısıtlı olduğu bir ortamda, Azerbaycan askerleri, Rus Barış Gücü'nün içinde olduğu aracı yanlışlıkla Ermeni güçlerine ait sanarak ateş açtı. Bu trajik olay sonucunda 5 Rus askeri hayatını kaybetti. Aynı bölgede, Ermeni güçlerinin Rus Barış Gücü'nün kamyona yönelik saldırısında ise 1 Rus asker öldü, 1 asker yaralandı." ifadelerine yer verildi.

Bu üzücü olayların ardından, Azerbaycan ve Rusya arasında soruşturma sürecinin etkin bir şekilde yürütülmesi için yoğun iletişim halinde olunacağı belirtildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı da yaşanan bu talihsiz olayı doğruladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, olayın sorumlularının cezalandırılacağını ve olayda yaşamını yitirenlerin ailelerine maddi destek sağlanacağını ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2100882/karabagda-olen-rus-askerlerini-azerbaycan-vurmus
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.