Putin: Nükleer silahları çekinmeden kullanırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya devletinin varlığına yönelik tehdit olması durumunda nükleer silah kullanmaktan çekinmeyecekleri uyarısında bulundu. Putin, “konvansiyonel silahları” da tehdit olarak kabul ettiğini belirtti.
Mevlüt Peker
|
05 Ekim 2023, Perşembe - 19:49
Putin: Nükleer silahları çekinmeden kullanırız

Rusya'nın lideri Vladimir Putin, ülkesinin varlığının tehdit altında olması durumunda nükleer silah kullanabileceğini ifade ederek, "Rusya'ya karşı nükleer bir tehditte bulunacak birinin olmadığına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Putin, Soçi'de gerçekleştirilen Valday Kulübü toplantısında, uluslararası gelişmelere dair soruları yanıtladı.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel'in "Rusya'nın Ermenistan'a ihanet ettiği" şeklindeki ifadeleri hakkında Putin, AB'nin kendi eylemleri için başkalarını suçlama eğiliminde olduğunu belirtti.

Putin, Ermenistan'a Karabağ'daki beş bölgenin Azerbaycan'a iade edilmesi konusunda birçok kez öneride bulunduklarını, ancak bu önerilerin göz ardı edildiğini vurguladı. Ayrıca, Rusya'nın BM aracılığıyla bölgedeki güvenliği sağlama konusunda hazır olduğunu, fakat Erivan'ın savaşmayı tercih ettiğini belirtti.

Putin, "Karabağ, resmi olarak Azerbaycan toprağıdır. Bu, modern Ermenistan'ın da görüşüdür. Biz bu durumu nasıl değiştirebiliriz?" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Karabağ'da bulunan barış güçleri hakkında Putin, bu güçlerin resmi bir statüsünün olmadığını ve Kasım 2020'deki üçlü anlaşmaya dayandığını belirtti.

Putin, "Bu güçlerin görevi sadece ateşkese uyulup uyulmadığını kontrol etmektir. Başka yetkileri yok." dedi.

Rusya'nın nükleer silah kullanma politikası hakkında Putin, "Rusya'nın nükleer silah kullanmasının iki olası sebebi vardır: Birincisi, bize karşı nükleer saldırıya karşılık vermek, ikincisi ise Rus devletinin varlığının tehdit altında olmasıdır." dedi.

Putin, "Rusya'nın varlığını tehdit eden bir durumun şu anda mevcut olmadığını ve kimse Rusya'ya karşı nükleer silah kullanmayı düşünmediğini" belirtti.

Rus lider Putin, “Aklı başında ve hafızası yerinde olan hiç kimsenin Rusya’ya karşı nükleer silah kullanmayı düşüneceğini zannetmiyorum.” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103540/putin-nukleer-silahlari-cekinmeden-kullaniriz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.