PEGIDA’nın yırttığı Kur’an-ı Kerim Türkiye’ye teslim edildi

Hollanda’da İslam ve Türk düşmanlığı ile bilinen ırkçı PEGIDA hareketi lideri tarafından yırtılan Kur’an-ı Kerim bulunarak teslim alındı ve Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi’ne teslim edildi.
Mevlüt Peker
|
22 Eylül 2023, Cuma - 23:19
PEGIDA’nın yırttığı Kur’an-ı Kerim Türkiye’ye teslim edildi

Hollanda'da faaliyet gösteren aşırı sağcı ve ırkçı grup PEGIDA'nın lideri Edwin Wagensveld, geçtiğimiz ay Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yırtma eylemi gerçekleştirdi. Bu olayın ardından yırtılan Kur’an, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal'a teslim edildi.

18 Ağustos'ta yaşanan bu olay sonrasında İslam Toplumu Milli Görüş Güney Hollanda Bölgesi'ne bağlı Mimar Sinan Cami Derneği yetkilisi Salih Arslan, yırtılan Kur’an-ı Kerim’i Büyükelçi Ünal'a teslim etti. Ünal, AA'ya verdiği demeçte, PEGIDA'nın bu saygısız eylemini kınadıklarını ve bu tür olayların tekrar yaşanmamasını umduklarını belirtti. Ayrıca, yırtılan Kur’an-ı Kerim'in onarılmasının ardından büyükelçilikte saklanacağını ifade etti.

Son dönemlerde İsveç, Danimarka ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar artış gösterdi. Bu saldırılar, halk arasında tepkilere neden oldu. Özellikle Danimarkalı aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan'ın İsveç ve Danimarka'da gerçekleştirdiği Kur'an yakma eylemleri büyük yankı uyandırdı. Hollanda'da da PEGIDA lideri Wagensveld, farklı tarihlerde Kur'an yırtma ve yakma eylemleri gerçekleştirdi. Bu eylemler, Müslüman topluluklar tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Stockholm'de Salwan Momika ve Bahrami Marjan da benzer eylemlerle gündeme geldi.

Bu tür provokatif eylemlerin, toplumsal huzuru bozduğu ve farklı kültürler arasındaki ilişkileri zedelediği belirtiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2101151/pegidanin-yirttigi-kuran-i-kerim-turkiyeye-teslim-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.