SYRIZA’nın yeni başkanı belli oldu

Yunanistan'da ana muhalefet partisi SYRIZA'nın (Radikal Sol Koalisyon / Synaspismos Rizospastikis Aristeras) yeni başkanı Stefanos Kaselakis oldu.
Mevlüt Peker
|
25 Eylül 2023, Pazartesi - 00:26
SYRIZA’nın yeni başkanı belli oldu

Yunanistan'ın önde gelen siyasi hareketlerinden SYRIZA'nın yeni başkanı Stefanos Kaselakis olarak belirlendi.

17 Eylül'de gerçekleştirilen ilk tur seçimlerinin ardından, 24 Eylül'deki final turunda Efi Ahçioğlu ile liderlik için mücadele eden Kaselakis, oyların tamamının sayılmasına gerek kalmadan öne çıktı ve partinin yeni lideri oldu. Ahçioğlu, sonuçların belli olmasının ardından Kaselakis'i telefonla arayarak başarılar diledi.

Stefanos Kaselakis, siyasi kariyerine 2021 yılında SYRIZA ile adım atmıştı. Ancak, partinin kurucu lideri Aleksis Çipras'ın teklifiyle 2023 genel seçimlerine katılmış, fakat meclise girememişti.

Kaselakis, matematikteki parlak başarısı sayesinde genç yaşta ABD'ye eğitim için gitmiş, finans ve ekonomi alanında eğitim almıştı. Bir dönem ünlü finans kuruluşu Goldman Sachs'ta görev yaptıktan sonra denizcilik sektöründe kendi işini kurmuş 35 yaşındaki başarılı iş insanı, şimdi SYRIZA'nın lideri olarak Yunanistan siyasetindeki yerini almış oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2101450/syrizanin-yeni-baskani-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.