Veliaht Prens "benzeri görülmemiş" projeyi başlattı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, "benzeri görülmemiş" olarak tanımladığı lüks dağ turizmi projesi Es-Sevde Zirveleri’ni başlattı.
Mevlüt Peker
|
25 Eylül 2023, Pazartesi - 22:13
Veliaht Prens "benzeri görülmemiş" projeyi başlattı

Suudi Arabistan'ın geleceğe dönük lüks turizm hamlesi, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Es-Sevde bölgesindeki dağ zirvelerinde hayata geçirilecek olan "Es-Sevde Zirveleri" projesini tanıtmasıyla resmiyet kazandı.

Ülkenin resmi haber kaynağı SPA, bu büyük projenin, Suudi Arabistan'ın en yüksek noktasında, denizden tam 3015 metre yükseklikte benzersiz bir dağ turizm deneyimi sunmayı amaçladığını duyurdu.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın projeye dair değerlendirmeleri şöyleydi: "Es-Sevde Zirveleri, dağ turizminde yeni bir çığır açacak ve Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonuna uygun olarak turizm sektörünü canlandıracak."

Finansal detaylar henüz netlik kazanmasa da, Veliaht Prens, bu projenin ülkenin gayri safi yurt içi hasılasını 7,73 milyar doların üzerinde artırarak ekonomik büyümeye önemli bir katkı sağlayacağını ve binlerce kişiye istihdam olanağı yaratacağını belirtti.

Es-Sevde Zirveleri, yılda iki milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapmayı planlıyor. Proje, yerel kültürü yansıtan bir tasarım anlayışıyla 6 farklı bölgede hayata geçirilecek. 2033 senesine kadar tamamlanması planlanan projede 2700 otel odası, 1336 konut ve 80.000 metrekarelik alışveriş alanı bulunacak. Projenin ilk etabının 2027 senesinde tamamlanması hedefleniyor, bu etapta 940 otel odası, 391 konut ve 32.000 metrekare ticari alanın inşası planlanıyor.

Bu büyüleyici proje, Suudi Arabistan'ın güneybatısında, Kızıldeniz'e yakın Asir Dağları'ndaki doğal güzelliklerle bezeli bir bölgede yer alacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2101642/veliaht-prens-benzeri-gorulmemis-projeyi-baslatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.