Erdoğan, Selman’ı aradı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı telefonla aradı. Telefon görüşmesinde, İsrail ile Filistin arasında süren çatışmalar kapsamında son gelişmeler değerlendirildi. Erdoğan, Selman’dan “yapıcı mesajlar vermesini” istedi.
Mevlüt Peker
|
11 Ekim 2023, Çarşamba - 22:04
Erdoğan, Selman’ı aradı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı telefonla aradı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan-Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman” görüşmesine ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, iki lider arasında, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar kapsamında son gelişmeler istişare edildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin saldırılardan etkilenen masum sivillere yardım ulaştırılması için çalışma başlattığını, sivil yerleşim yerlerinin bombalanmasının kabul edilemeyeceğini ve bölge ülkelerinin çatışmaların sona ermesi için yapıcı mesajlar vermesinin önemli olduğunu dile getirdi.

İsrail ve Filistin Arasında Tırmanan Gerilim

7 Ekim'de Hamas'ın askeri birimi İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli geniş çaplı bir saldırıda bulunmuştu.

Gazze'den İsrail'e yönelik binlerce roket fırlatıldı. Filistinli silahlı gruplar, Gazze-İsrail sınırında bulunan Beyt Hanun-Erez Geçiş Noktası'na ani bir baskın yaparak kontrolü ele almıştı.

Bu gruplar, kontrolü sağladıktan sonra İsrail'in iç bölgelerine sızarken, İsrail ordusu da Gazze'ye çok sayıda savaş uçağıyla karşılık vermişti.

Gazze'den yapılan bu saldırılar sonucunda 1200 İsraillinin yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu 1100 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve 5339 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Bakanlık ayrıca, İsrail'in Batı Şeria'da gerçekleştirdiği saldırılarda 28 kişinin öldüğünü ve yaklaşık 150 kişinin yaralandığını bildirmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104566/erdogan-selmani-aradi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.