Ukrayna, Rus Karadeniz Filosu Komutanı’nı öldürdü

Ukrayna, Rus Karadeniz Filosu Komutanı Viktor Sokolov'un öldürüldüğünü duyurdu.
Mevlüt Peker
|
26 Eylül 2023, Salı - 00:21
Ukrayna, Rus Karadeniz Filosu Komutanı’nı öldürdü

22 Eylül'de Ukrayna'nın, Sivastopol'da yer alan Rusya Karadeniz Filosu merkezini hedef alması sonrasında, Filo Komutanı Viktor Sokolov'un yaşamını yitirdiği öne sürüldü.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nden gelen bildiride, Ukrayna'nın özel birliklerinin 22 Eylül'de Rusya'ya ait "Minsk" adlı çıkarma gemisine ve Kırım'da konumlanan Sivastopol'daki Karadeniz Filosu merkezine yönelik düzenlediği harekât hakkında detaylar verildi.

Açıklamada, "Minsk" gemisine yapılan saldırı sonucunda 62 Rus askerin hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca, "Rusya Karadeniz Filosu merkezinin hedef alınması sonucunda, Filo Komutanı Sokolov da dahil olmak üzere 34 subayın yaşamını yitirdiği, 105 askerin ise yaralandığı" ifade edildi. Merkez binasının ise tamir edilemez bir durumda olduğu vurgulandı.

23 Eylül'de bir başka açıklama ile, Sivastopol'da Rus donanmasının üst kademe yetkililerinin bir araya geldiği toplantı esnasında, Karadeniz Filosu merkezinin hedef alındığı ve bu saldırıda birçok üst düzey yetkilinin hayatını kaybettiği ya da yaralandığı belirtildi.

Viktor Sokolov, Karadeniz Filosu Komutanlığı görevine 2022'nin Ağustos ayında atanmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı, 22 Eylül'de gerçekleşen saldırı hakkında yaptığı açıklamada, "Kiev yönetimi Sivastopol'a füze saldırısı düzenledi. Saldırıya karşı alınan önlemlerle 5 füze, hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirildi. Saldırı sonrasında Karadeniz Donanması'nın tarihi merkez binası hasar aldı." şeklinde bilgi verdi ve bir Rus askerinin akıbetinin bilinmediğini duyurdu.

2014 yılında Rusya, Kırım ve Sivastopol'u Ukrayna'dan ilhak etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2101667/ukrayna-rus-karadeniz-filosu-komutanini-oldurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.