Erdoğan'dan F16 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü konuştu. F16 çıkmazına dikkat çeken Erdoğan, ABD'yi uyardı, "Net bir yanıt bekliyoruz'' dedi .
Onur Çetinkaya
|
26 Eylül 2023, Salı - 13:13
Erdoğan'dan F16 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nahçıvan ziyaret sonrası önemli açıklamalarda bulundu. 

"Net bir yanıt bekliyoruz''

Amerika Birleşik Devletleri F-16 meselesini değerlendiren Erdoğan, " Bizim, F-16'larla ilgili bu konuda en önemli sıkıntılarımızdan biri de ABD'li senatör Bob Menendez’in ülkemiz aleyhine faaliyetleriydi. Menendez’in devreden çıkması bize avantaj sağlıyor ancak F-16 meselesi sadece Menendez’e bağlı bir konu değil. Bu konuda ABD’den artık net bir yanıt bekliyoruz. Temenni ediyoruz ki beklediğimiz olumlu neticeyi fazla uzamadan alırız." dedi.

"Savaşın egemen olduğu bir koridoru düşünülemez"

Zengezur koridoruna dair konuşan Cumhurbaşkanı, "Zengezur gerek Laçin koridorlarını eğer barış koridoru olarak düşüneceksek kavga gürültü olmadan bu işi çözmemiz gerekiyor. Bizim temennimiz buraları barış koridoru haline getirerek açmaktır. Hala bir savaşın egemen olduğu bir koridoru düşünmek mümkün değil. " ifadelerini kullandı.

"Gelin bir sivil anayasayı beraber yapalım"

1 Ekim Cumartesi günü açılacak Türkiye Büyük Millet Meclisi öncesi anayasaya değişikliği tartışmalarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Bu konuyla ilgili olarak da AK Parti meclis grubumuz parlamentoda grubu olan diğer partilerle görüşmek suretiyle "gelin bir sivil anayasayı beraber yapalım" davetimizi iletecek. Kabul ederler etmezler, ama biz şu anda kapıları çalacağız." açıklamasında bulundu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2101766/erdogandan-f16-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.