Bakan Koca'dan CHP'li vekilin iddialarına cevap

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP'li Murat Emir'in 10 Eylül korona tablosuna ilişkin iddialarının yalan olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
30 Eylül 2020, Çarşamba - 20:28
Bakan Koca'dan CHP'li vekilin iddialarına cevap

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığı’nın Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi’nden alındığını ileri sürdüğü belgeyi paylaşarak “Koca’nın bin 512 hasta var dediği gün 29 bin 377 vaka vardı” iddiasında bulunup “Sayın bakan, bu belge doğruysa artık halkımıza gerçekleri söylemenin zamanı gelmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Koca yalanladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası CHP'li vekilin bu iddialarına cevap verirken tablodaki bilgilerin hepsini yanlış olduğunu söyledi.

Bakan Koca, belgenin hiç bir yerinde herhangi bir tarihin olmadığının altını çizdi.

Yazılım sisteminde öyle bir arayüzün olmadığını belirten Koca, şöyle konuştu;

Bu evrakla ilgili bir tarih yok, hangi tarihte alındığına dair not yok. Bizim yazılım programımızda böyle bir arayüz yok. P 1 Eylül olduğu söylenen gün için yapılan test sayısı 112 binlerde. Neresinden bakıp yorum yapacaksanız? Özellikle salgının seyrinde yapılan mücadele son derece önemli, biz sahada tespit edilen herkesi özellikle filyasyonunu, temasını yapıyoruz. Vatandaşımızı gizleyerek yapmıyoruz. Temaslı takipleri bütün vakalar için yapıyoruz. Bunun dışında bütün vakalar ayrıca güvenlikli alan oluşturma noktasında devrede olan HES sistemi içinde. Siz vakayı gizleyerek filyasyonu önleyebilir misiniz, HES kodunda güvenlikli alanı ortadan kaldırdığınızda salgınla mücadele edebilir misiniz? Denilen gibi olsaydı, hastanedeki yatak doluluk oranları neden yüzde ellilik oranın altında, yoğun bakım oranları neden yüzde 66'larda. Bizim verdiğimiz tabloların hepsin doğru, altını çiziyorum. Tablodaki bütün veriler doğru. Mücadelede de gizlenerek bir şey yapılmıyor. HES konu ve filyasyon dahil olmak üzere bütün pozitif vakalar üzerine yapılıyor. Ankara gibi bir ilde gizleyerek vaka oranı yüze 60a kadar düşürülebilir mi?

http://www.ankaramasasi.com/haber/210183/bakan-kocadan-chpli-vekilin-iddialarina-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.