Mehmet Şimşek'ten ekonomiyle ilgili mesajlar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide politika değişikliğine gidildiğini belirterek sabırlı olunması gerektiğini söyledi.
Ankara Masası
|
27 Eylül 2023, Çarşamba - 09:04
Mehmet Şimşek'ten ekonomiyle ilgili mesajlar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomideki gelişmelere ilişkin  Financial Times’a konuştu.

Ekonomideki politika değişikliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından desteklediğinin altını çizen Bakan Şimşek " Doğru yoldayız. Güvenin geri döndüğüne dair güçlü kanıtlar var. Ancak sabırlı olmalıyız, halen zorlu bir süreçteyiz” açıklamasını yaptı

Şimşek, ekonomiyi yeniden dengelemeyi ve iç talebi yumuşatmayı hedeflediklerini belirterek, gelecek yılın ortalarına kadar enflasyonun geçiş sürecinde olacağını kaydetti.

"Güvene ihtiyaç var"

Şimşek miktarsal sıkılaştırma tedbirleriyle birlikte finansal koşulların TCMB politika faizinin işaret ettiğinden daha fazla sıkı olduğunu söyledi. Bakan, enflasyon beklentilerini sıfırlamak için güvene ihtiyaç olduğunu vurguladı. 

"İşimiz daha çok kolaylaşacak"

Şirketlerin ve bankaların dış kaynak erişimlerine de değinen Şimşek “Biz ilerleme kaydettikçe şirketlerin ve bankaların uluslararası sermaye piyasalarına erişimleri iyileşecek, bu kritik bir konu. Bu noktadan sonra işimiz daha çok kolaylaşacak” değerlendirmesini yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2101933/mehmet-simsekten-ekonomiyle-ilgili-mesajlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.