Fransız siyasetçiden Türkiye’ye saldırı

2011 yılında 1915 olaylarını inkar edenlere ceza verilmesini öngören yasayı gündeme getiren Fransız siyasetçi Boyer skandal ifadeler kullanarak yeni açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
27 Eylül 2023, Çarşamba - 16:12
Fransız siyasetçiden Türkiye’ye saldırı

2011 yılında Türkiye ile Fransa arasında diplomatik kriz yaratan ve sözde Ermeni olaylarının inkarına ceza verilmesini öngören yasa tasarısının mimarlarından olan Fransız siyasetçi Valerie Boyer, sosyal medya hesabından Türkiye'ye yönelik ithamlarda bulundu.

Skandal ifadeler kullanan Boyer, Dağlık Karabağ'da yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Türkler ve Azeriler, cezalandırılmamış kabahatlerinin sarhoşluğuyla Kıbrıs'a, Yunan adalarına saldıracaklar; bunu ilan ediyorlar. İşledikleri suçların AB’nin korkaklığı ve uzlaşmacılığı sayesinde mümkün olması şaşırtıcı değil" dedi.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki yakınlığın, Fransa'nın korkaklığı ve doğalgaz konusundaki eksiklikler olduğunu söyleyen Boyer, "Fransa Ermenistan için diğerlerinden daha fazlasını yapıyor, ancak Avrupalıları Azerbaycan’la olan zehirli suç ortaklıklarını durdurmaya ikna etmeli ve Fransız Senatosu, Türk suç ortağıyla birlikte etnik temizlik yapan bu ırkçı ülkeye karşı yaptırımları kabul etmek için oy kullanmalıdır" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102026/fransiz-siyasetciden-turkiyeye-saldiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.