İstanbul Bursa arası kaç km? İstanbul Bursa arası otobüs, araba veya uçakla kaç saat? En mantıklı seçenek hangisi?

Bursa tarihi dokusu, yeşili ve temiz havasıyla turistik destinasyonlara ön sıralarda yer alıyor. Özellikle yakın olasından dolayı İstanbullular kısa süreli gezilerde Bursa’yı tercih ediyor. Aynı zamanda bir sanayi ve ticaret kenti olan Bursa, İstanbullu girişimci ve yatırımcıların da uğrak noktası. Bu yüzden İstanbul Bursa arası kaç km? Uçakla, otobüsle ve arabayla Bursa İstanbul arası kaç saat? Soruları merak edilip internetten araştırılıyor.
Ersin Küçükbarak
|
27 Eylül 2023, Çarşamba - 17:58
İstanbul Bursa arası kaç km? İstanbul Bursa arası otobüs, araba veya uçakla kaç saat? En mantıklı seçenek hangisi?

İstanbul Türkiye’nin en kalabalık şehri. Mega kentten kısa süreli uzaklaşıp nefes almak isteyenlerin listesinin başındaki kentlerden birisi de Bursa.

İstanbullular Bursa’nın yeşil doğası ve temiz havası içinde kültür gezisi yapmak için fırsat ararken bir yandan da Bursa İstanbul Arası Kaç km? Uçakla, otobüsle veya arabayla Bursa İstanbul Arası kaç saat? sorularının cevaplarını öğrenmeye çalışıyor.

Biz de internetten araştırma yapanların işini kolaylaştırmak istedik.

İstanbul ve Bursa arasındaki farklı ulaşım seçeneklerinin sürelerini derledik.

Osmangazi Köprüsü’nün yapımı sonrası çoğu insan daha kısa olduğu için özel aracıyla bu güzergahı tercih etse de alternatifleri de ortaya koyduk.

Bursa İstanbul arası kaç km?

Bursa ve İstanbul arasında seyahat planlayanlar programlarını ayarlayabilmek için iki şehir arasındaki mesafeyi de bilmek istiyorlar. Bu yüzden de Bursa İstanbul kaç km? sorusunun yanıtını internetten arattırıyorlar.

Bursa İstanbul arasındaki mesafe 155 km olarak ölçülmüştür.

Bursa İstanbul arası kaç saat?

İki şehir arasındaki mesafe dışında en çok merak edilip sorulan soru ise Bursa İstanbul yolculuğunun ne kadar sürdüğüdür. Bu sebeple internet aramalarında sıklıkla Bursa İstanbul arası arabayla kaç saat? sorusuna rastlıyoruz.

Eğer özel aracınızla Bursa ve İstanbul arasında yolculuk yapacaksanız Osmangazi Köprüsü’nü kullanmanız halinde 2,5 ila 3 saat arasında sürecektir.

İstanbul Bursa otobüsle kaç saat sürüyor?

Otobüsler de günümüzde konforlu ve uygun fiyatlı bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Bu yüzden pek çok kişi İstanbul ve Bursa arasında yapılan yolculuklarda otobüsü tercih ediyor. İstanbul Bursa arası otobüsle yaklaşık 4 saat ürüyor. Ancak burada otobüs durak noktaları ve molaları yolculuğun süresinde değişikliğe yol açabiliyor.

İstanbul Bursa arası uçakla kaç saat?

İstanbul ve Bursa arasında seyahat etmek isteyenler uçakla ulaşım olup olmadığını da merak ediyor. İstanbul ve Bursa arasında uçak yolculuğu seçeneği bulunmasına rağmen havayolu uçuş süresi ve havalimanından şehre gidişler hesaba katıldığında karayolundan daha uzun sürebilir. Bu sebeple pek çok kişi uçak seçeneğini tercih etmez. Bursa İstanbul arasında uçak yolculuğu mesafesi ise 115 km’dir. Bursa İstanbul arası uçak yolculuğu da yaklaşık 30 dakikada tamamlanmaktadır.

İstanbul Bursa arasında deniz yolculuğu nasıl yapılır?

İstanbul ve Bursa arasında deniz yoluyla ulaşımda mümkündür. Hem bireysel olarak feribot ve deniz otobüslerini kullanabilir hem de aracınız ile feribotla yolu kısaltabilirsiniz. İstanbul Yenikapı Feribot alanını kullanan bireylerin yolculuk süresi Güzelyalı’ya kadar ilerler ve 1 saat 15 dakika gibi bir sürede tamamlanır. Ancak son dönemlerde sefer sayılarının azaltılması ve duruş noktalarını artması dolayısıyla İstanbul Bursa yolculuğu 3 saati bulur. Araçları ile arabalı feribot tercih eden kişiler için de yolculuk süresi 2 saattir. Ancak kış aylarında olumsuz hava koşulları gerekçesiyle İstanbul ve Bursa arasındaki deniz yolu ulaşımlarında çok fazla ve ani sefer iptalleri yaşanabilir. Bu yüzden pek çok kişi kara yoluyla ulaşımı tercih eder.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102059/istanbul-bursa-arasi-kac-km-istanbul-bursa-arasi-otobus-araba-veya-ucakla-kac-saat-en-mantikli-secenek-hangisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.