RTÜK’ten Beyaz TV’ye ceza!

RTÜK'ten (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu), “Derin Futbol” programındaki ifadeler nedeniyle Beyaz TV'ye üst sınırdan idari para cezası kesti.
Mevlüt Peker
|
27 Eylül 2023, Çarşamba - 18:24
RTÜK’ten Beyaz TV’ye ceza!

RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu), Beyaz TV'ye üst sınırdan idari para cezası uyguladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, Beyaz TV’de yayınlanan "Derin Futbol" programında Süper Lig ile ilgili "mesnetsiz iddialar", TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) ile hakemlere yönelik kullanılan "tetikçi hakemler" ve "futbol katili" ifadelerinin incelendiği ifade edildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, söz konusu iddia ve ifadeleri "hayal mahsulü" olarak nitelendirerek, ilgili sözlerin eleştiri sınırlarını aşan ifadeler olduğu ve yayıncılık ilkelerinin ihlal edildiği yönünde değerlendirmede bulundu.

Beyaz TV'ye, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’da yer alan "Yayın hizmetleri,... İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez." hükmünün ihlal edildiği gerekçesiyle üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uygulanmasına karar verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102064/rtukten-beyaz-tvye-ceza
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.