Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, Ankara’da

Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, Anıtkabir'i ziyaret etti ardından Chevening Burs Programı'nın 40'ıncı yılı onuruna verilen resepsiyona katıldı.
Mevlüt Peker
|
27 Eylül 2023, Çarşamba - 21:07
Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, Ankara’da

Birleşik Krallık'tan gelen Edinburgh Dükü Prens Edward, üç günlük Türkiye ziyareti sırasında Anıtkabir'e giderek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına çelenk koydu ve bir anlık saygı duruşunda bulundu. Bu anlamlı ziyarette Prens'e, Birleşik Krallık'ın Ankara Büyükelçisi Jill Morris refakat etti.

Prens Edward, Anıtkabir'deki Misak-ı Milli Kulesi'nde bulunan Anıtkabir Özel Defteri'ne "İki ülke arasındaki uzun ömürlü ilişkilere..." notunu bıraktı. Prens, Hacettepe Üniversitesi'nde yürütülen sürdürülebilir konut projesini inceledi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ağırlanarak onurlandırıldı.

Ankara'da, Chevening Burs Programı'nın dört yıllık başarısını kutlamak adına düzenlenen özel bir resepsiyona da katılan Prens Edward, Chevening Türkiye Ağı'ndan "en etkili 40 mezun" ile bir araya geldi. Mezunlarla birebir sohbet eden Prens, bu özel günü pasta keserek taçlandırdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102086/birlesik-krallik-edinburgh-duku-prens-edward-ankarada
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.