BM: Suriye'de mevcut durum sürdürülemez

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, "Suriye'de mevcut durumu sürdüremeyiz çünkü kötüleşme ve yeni sınamalara yol açma ihtimali var." ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
27 Eylül 2023, Çarşamba - 23:36
BM: Suriye'de mevcut durum sürdürülemez

BM'nin Suriye'ye özel atadığı temsilci Geir Pedersen, BM Güvenlik Konseyi'nde gerçekleştirilen Suriye toplantısında konsey üyelerine son durumu aktardı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in "Suriye'nin içinde bulunduğu durum yıkıcı ve yakın zamanda barışın sağlanması zor görünüyor." ifadelerini yineleyen Pedersen, ülkede yaşanan siyasi belirsizlik, taraflar arasındaki güven eksikliği ve uluslararası arenadaki gerilimin barış sürecini karmaşıklaştırdığına dikkat çekti.

Suriye'deki halkın artan umutsuzluğuna ve yaşadığı zorluklara vurgu yapan Pedersen, "Suriye'deki mevcut koşulların sürdürülmesi tehlikeli, zira durumun daha da kötüye gitmesi ve yeni zorlukların ortaya çıkması olası." ifadelerini kullandı.

Suriye'de yaşayanların yarısının temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamadığına ve sağlık sektöründeki profesyonellerin ülkeyi terk ettiğine dikkat çeken Pedersen, 2020 yılından bu yana gözlemlenen göreceli istikrarın tehlikede olduğunu ve şiddetin artış gösterdiğini belirtti.

Pedersen, Guterres'in "uzlaşma" konusundaki vurgusunu hatırlatarak, "Suriye'deki tüm tarafların ve uluslararası oyuncuların uzlaşma konusunu daha ciddi bir şekilde ele alması gerekiyor." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102115/bm-suriyede-mevcut-durum-surdurulemez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.