Erdoğan, Guterres ile telefonda görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda görüştü. Görüşmede, Sudan ve Suriye'deki gelişmeler ve Rusya-Ukrayna savaşı ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna’da olduğu gibi, Sudan'daki çatışmaların her iki tarafıyla diyalog kurabilen ülke olarak tarafları yeniden barış görüşmelerine oturtmak ve aralarındaki anlaşmazlıklara çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler ile işbirliği ve ev sahipliği yapabileceklerini bildirdi.
Mevlüt Peker
|
28 Nisan 2023, Cuma - 22:36
Erdoğan, Guterres ile telefonda görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres’le telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, telefon görüşmesinde, Sudan ve Suriye'deki gelişmeler ve Rusya-Ukrayna savaşı ele alındı.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in Suriye'ye yönelik sınır ötesi yardım mekanizmasının temmuza uzatılmasının çok önemli olduğu vurgulandı.

Karadeniz Tahıl Girişiminin sürdürülmesinin de büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, amonyak boru hattı konusunda da mutabakat oluşması hâlinde teşkil edilecek çalışma grubuna kurumlar arası bir heyetle katılım sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ve Ukrayna’da olduğu gibi, Sudan'daki çatışmaların her iki tarafıyla diyalog kurabilen ülke olarak tarafları tekrar barış görüşmelerine oturtmak ve aralarındaki anlaşmazlıkları gidermek için Birleşmiş Milletler’le iş birliği ve ev sahipliği yapmaya her zaman hazır olduklarını bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080387/erdogan-guterres-ile-telefonda-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.