Tahtakurusu Paris’i kemiriyor

Paris'te tahtakurusu sorunu öylesine büyüdü ki, Paris Belediyesi hükümete “acilen bir eylem planını devreye sokun” çağrısında bulundu.
Mevlüt Peker
|
29 Eylül 2023, Cuma - 00:34
Tahtakurusu Paris’i kemiriyor

2024 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan Paris, artan tahtakurusu sorunuyla boğuşuyor. Şehirde, özellikle sinema salonları ve metroda tahtakurusu vakalarının artması, halkın endişesini artırdı.

Paris sakinleri, tahtakurusu sorununun yayılması nedeniyle sinemalardan uzak durmaya başladı, bu da bilet satışlarında düşüşe neden oldu. Paris Belediyesi, bu sorunun üstesinden gelmek için hükümetten acil müdahale talep etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Emmanuel Gregoire, Başbakan Elisabeth Borne'a gönderdiği mektupta, 2024 Olimpiyatları öncesi bu sorunun çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, hükümetten acil bir eylem planı hazırlamasını istedi. Gregoire, tahtakurusuyla başa çıkmak için vatandaşların ciddi maliyetlerle karşı karşıya kaldığını belirtti ve hükümetten mali yardım sağlamasını talep etti.

Öte yandan, bir metro sürücüsü, çalıştığı araçta tahtakurusu tespit etti ve yetkililere bildirdi. Bu olayın ardından metro aracı incelemeye alındı. Ayrıca, bir televizyon kanalında, tahtakurusuyla savaşmak için karanfil kullanılması önerildi.

Ulusal Sağlık Güvenliği Dairesi'nin (ANSES) istatistiklerine göre, Fransa genelinde her 10 evden birinde tahtakurusu sorunu yaşanıyor. Fransız halkı, bu sorunla başa çıkmak için yılda yaklaşık 230 milyon avro harcamak zorunda kalıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102340/tahtakurusu-parisi-kemiriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.