DSP lideri: O ittifakı ABD ve AB kurguladı

DSP (Demokratik Sol Parti) Genel Başkanı Önder Aksakal, partisinin Kastamonu İl Kongresinde konuştu. Aksakal, Millet İttifakı’na atıfta bulunarak, “Amerika ile Avrupa Birliği, terör örgütleri ile kol kola devleti yönetme arzusunda olan bir ittifak yapısı kurguladı” dedi.
Mevlüt Peker
|
30 Eylül 2023, Cumartesi - 19:22
DSP lideri: O ittifakı ABD ve AB kurguladı

DSP'nin lideri Önder Aksakal, Kastamonu'da partisinin il kongresinde konuşarak, 2023 seçimlerinde DSP'nin Meclis'te yer alacağını vurguladı.

Aksakal, DSP'nin yerel seçimlerde gücünü daha da artırarak 2028 seçimlerine hazır olacağını belirtti. "DSP, kurulduğu günden bu yana ülkesi için çalışmış, Atatürk'ün bize bıraktığı Cumhuriyet değerlerini korumak ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için bağımsız Türkiye idealiyle hareket etmiştir ve etmeye devam edecektir." dedi.

"Cumhur İttifakı, halkın güçlü desteğini aldı"

    ABD ve AB'nin terör örgütleriyle iş birliği yapan bir ittifak kurguladığının altını çizen Önder Aksakal, küresel güçlerin Türkiye'de siyaseti bölme çabasında olduğunu ifade ederek, "Bir yanda AB ve ABD'nin desteklediği, terör örgütleriyle işbirliği yapan bir ittifak oluşturuldu. Diğer yanda ise bu ülkenin gerçek değerlerini savunan, sağı ve soluyla birleşen bir ittifak, yani Cumhur İttifakı, 2023 seçimlerine bu vizyonla katıldı ve halktan büyük destek gördü." şeklinde konuştu.

    Ayrıca, Aksakal, "2022'nin başından itibaren Millet İttifakı'nın sürekli toplanıp dağıldığını gördük. Bazıları 'Altın günü yapıyorlar' şeklinde yorumlarda bulundu. Ancak sonuçta kendi aralarında birlik olamadılar ve siyaseti de bölme noktasına getirdiler. Aslında birbirlerine güvenmeyen, birbirlerine sürekli engel olan bu grup, ülkemizi dış güçlere satma çabasında." dedi.

    Kongrede, AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay ve Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu da hazır bulundu.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2102766/dsp-lideri-o-ittifaki-abd-ve-ab-kurguladi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (1)

    Yorumunuz İletilmiştir.
    Kenan Üşenmez
    02 Ekim 2023, 22:16
    Sahte belge düzenleyerek milletvekili olmanın suç olduğunu yakın zamanda öğreneceksin sözde genel başkan Önder Aksakal.. Sahte belge düzenlemkaten hakında üç ayrı dava açıldı ve suç duyurusunda bulundu.