Ölen 6 kişiden 4’ü Amasya Üniversitesi öğrencisi

Amasya'da meydana gelen otobüs kazasında hayatını kaybeten 6 kişiden 4'ünün Amasya Üniversitesi öğrencisi olduğu tespit edildi.
Mevlüt Peker
|
30 Eylül 2023, Cumartesi - 19:47
Ölen 6 kişiden 4’ü Amasya Üniversitesi öğrencisi

Amasya'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 6 kişiden dördünün Amasya Üniversitesi'nde öğrenci olduğu açıklandı.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Merzifon'da meydana gelen otobüs kazasında 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 35 kişinin de yaralandığını belirtti.

Kazada hayatını kaybedenler arasında üniversitenin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndan Melisa Kor, Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden Edanur Çelik, Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulu'ndan Semanur Tahtakılıç ve Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan Hilal Çelebi'nin bulunduğunu ifade eden Turabi, bu trajik olayla yeni eğitim yılına başlamanın acısını yaşadıklarını dile getirdi.

Rektör Turabi, "Üniversitemizin dört değerli öğrencisini kaybetmekten dolayı derin bir üzüntü içindeyiz. Allah rahmet eylesin, ailelerine sabır versin. Bu acıyı tüm üniversite camiası olarak derinden hissediyoruz. Umarım böyle acı haberler bir daha yaşanmaz." dedi.

Kaza, İzmir'den Tokat yönüne seyir halinde olan Erova firmasına ait 60 ER 907 plakalı otobüsün Merzifon OSB yakınlarında devrilmesiyle meydana gelmişti. Kazada Durmuş Uysal, Melisa Kor, Edanur Çelik, Semanur Tahtakılıç, Urguç Karadayı ve Hilal Çelebi hayatını kaybederken, 35 kişi yaralanarak hastanelere sevk edilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102768/olen-6-kisiden-4u-amasya-universitesi-ogrencisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.