ABD’den “Türkiye’nin yanındayız” mesajı

Ankara’da İçişleri Bakanlığına yönelik terör saldırısı sonrası Türkiye’ye dayanışma mesajları gelmeye devam ediyor. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" derken, ABD Kongresi ABD-Türkiye İlişkileri ve Türk Amerikalılar Grubu Eş Başkanı Joe Wilson ise "İçişleri Bakanlığına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şiddetin hiçbir türü asla kabul edilemez. ABD, NATO müttefikimiz Türkiye ile güçlü bir şekilde dayanışma içerisindedir" ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
02 Ekim 2023, Pazartesi - 17:52
ABD’den “Türkiye’nin yanındayız” mesajı

ABD Kongresi'nin ABD-Türkiye İlişkileri ve Türk Amerikalılar Grubu'nun Eş Başkanı olan Joe Wilson, Ankara'da meydana gelen terör eylemini sert bir dille eleştirerek, Türkiye'ye destek mesajı yayımladı.

Cumhuriyetçi Parti'nin Temsilciler Meclisi üyesi olan Wilson, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ABD-Türkiye İlişkileri ve Türk Amerikalılar Grubu'nun Eş Başkanı sıfatıyla, Türkiye İçişleri Bakanlığına yönelik bu menfur saldırıyı en sert şekilde lanetliyorum. Şiddetin her türlüsü kesinlikle kabul göremez. ABD olarak NATO'daki müttefikimiz Türkiye'yle tam bir dayanışma içindeyiz." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, X üzerinden yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığına gerçekleştirilen terör eylemini kınadığını dile getirerek, yaralılara hızlı bir iyileşme temennisinde bulundu. Sullivan, "NATO'daki müttefikimiz olan Türkiye'yle birlikteyiz." dedi.

Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da saldırının hemen ardından yaptığı açıklamada, "NATO müttefikimiz olan Türkiye ve sevgili Türk halkıyla birlikteyiz." şeklinde destek mesajı verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103015/abdden-turkiyenin-yanindayiz-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.