TÜİK’in enflasyon rakamlarına Demokrat Partili Şahin’den tepki

Demokrat Parti MKK Üyesi ve Demokratik Kitle Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Kürşad Şahin, TÜİK’in Eylül ayı enflasyon rakamlarına tepki gösterdi. Şahin “1 ay doğru hesap ettiler, Eylül’de fabrika ayarlarına döndüler” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
03 Ekim 2023, Salı - 23:00
TÜİK’in enflasyon rakamlarına Demokrat Partili Şahin’den tepki

Muhammet Kürşat Şahin TÜİK’in geçen ay yüzde 9,09 Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu ENAG’ın ise yüzde 8,59 enflasyon oranı açıklamasının herkesi şaşırttığını belirtti.

Bunun “TÜİK artık enflasyonu doğru belirleyecek” beklentisi oluşturduğunu belirten Şahin, ancak Eylül ayı enflasyon rakamlarıyla TÜİK’in yine gerçekleri gizlemeye yöneldiğini ifade etti.

Şahin, “1 ay  doğru hesap ettiler, Eylül’de fabrika ayarlarına döndüler” ifadesini kullandı.

ENAG’ın yıllık enflasyonunun yüzde 130,13 olmasına rağmen TÜİK’in yüzde 61,53 olarak açıklama yaptığına işaret eden Şahin, arada 2 kat fark olduğunun altını çizdi.

Muhammet Kürşat Şahin, TÜİK enflasyon verilerinin memur ve emekli maaş artışlarının belirlenmesinde esas alındığı için 20 milyon insanın mağdur edildiğini vurguladı.

"Ülkemizde son açıklanan enflasyon oranları halkımızın yaşadığı ekonomik gerçeklikten uzak. ENAG'in açıkladığı rakamlar, çarşıda ve pazarda yaşanan gerçek enflasyonun yansımasıdır. Halkımızın yaşam koşulları giderek zorlaşırken, resmi rakamlarla bu durumu örtbas etmeye çalışmak kabul edilemez bir durumdur," diyen Şahin şöyle devam etti:

"TÜİK'in makyajlı rakamlarının ardından halkımızın geçim derdini daha da artıracak bir durum söz konusu. AKP iktidarı, gerçek enflasyon rakamlarını açıklamayarak emekçimizin, memurumuzun, emeklimizin hakkını gasp etmekte. Bu, halkımıza yapılan büyük bir haksızlıktır. Emekçimizin alın terini, emeğini göz ardı eden bu yaklaşımla ekonomik krizden çıkışın mümkün olmadığını belirtmek istiyorum"

Muhammed Kürşad Şahin, Demokrat Parti olarak TÜİK’in enflasyon hesaplamasında esas aldığı sepet içeriklerini bir an önce açıklaması, verilerin şeffaf ve ölçülebilir şekilde ortaya konmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103204/tuikin-enflasyon-rakamlarina-demokrat-partili-sahinden-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.