Prigojin’in uçağı, el bombası ile mi patlatıldı?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus paralı asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in düşen uçağındaki cesetlerde el bombası parçaları bulunduğunu belirtti.
Mevlüt Peker
|
05 Ekim 2023, Perşembe - 22:42
Prigojin’in uçağı, el bombası ile mi patlatıldı?

Rusya'nın lideri Vladimir Putin, ünlü Wagner Grubu'nun kurucusu Yevgeniy Prigojin'in yaşamını yitirdiği uçak kazasında bulunan cesetlerde el bombası izlerine rastlandığını belirtti.

Soçi'de gerçekleştirilen Valday Kulübü toplantısında konuşan Putin, Rusya'nın Avrupa'ya TürkAkım üzerinden doğal gaz sevkiyatını devam ettirdiğini ifade ederken, "Ukraynalı terörist grupların bu boru hattına zarar verme niyetinde olduklarına dair belirtiler var." şeklinde konuştu.

Karadeniz'deki boru hattı sistemlerinin Rus savaş gemileri tarafından korunduğunu dile getiren Putin, "Ukrayna, insansız deniz araçlarıyla bu hatlara saldırı girişiminde bulunuyor. Bu saldırıların hazırlanışında İngilizce konuşan uzmanların yer aldığını tespit ettik." dedi.

Putin: Uçak kazasında uyuşturucu testi yapılmalıydı

    Tver bölgesinde meydana gelen ve Prigojin'in de aralarında bulunduğu 10 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası hakkında da değerlendirmelerde bulunan Putin, "Bu trajik olayla ilgili hala cevap bekleyen sorular var." ifadesini kullandı.

    Putin, kazada hayatını kaybedenlerin cesetlerinde el bombası izlerine rastlandığını ve uçağın dışarıdan bir müdahale olmadan düştüğünü belirtti. Ayrıca, Prigojin'in evi ve Wagner'in ofislerinde uyuşturucu maddeler bulunduğunu, ancak kazazedelerin kanında bu maddelere yönelik bir inceleme yapılmadığını ekledi.

    “Wagner'den çok sayıda savaşçı Rus ordusuna dahil oldu”

      Putin, Wagner gibi gruplara Rusya'da ihtiyaç olup olmadığı konusunda bir fikir birliği olmadığını belirtirken, "Ancak Wagner'den birçok savaşçının Rus ordusuna katıldığını doğrulayabilirim." dedi.

      Rusya'da özel askeri şirketlerin var olmadığını vurgulayan Putin, "Özel askeri şirket tabiri, medyanın kullandığı bir terimdir. Rusya'da bu tür şirketlere dair bir yasal düzenleme bulunmamaktadır, dolayısıyla bu tür şirketler de mevcut değildir." şeklinde konuştu.

      http://www.ankaramasasi.com/haber/2103559/prigojinin-ucagi-el-bombasi-ile-mi-patlatildi
      İlginizi Çekebilir

      Yorumlar (0)

      Yorumunuz İletilmiştir.