Prigojin, Wagner isyanı sonrası ilk kez görüntü paylaştı

Rus özel güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yönetimine karşı kalkıştığı isyan sonrası ilk kez görüntü paylaşımı yaptı.
Mevlüt Peker
|
21 Ağustos 2023, Pazartesi - 23:58
Prigojin, Wagner isyanı sonrası ilk kez görüntü paylaştı

Rusya merkezli özel güvenlik firması Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, "Wagner'in Çıkışı" adlı Telegram kanalında yayınlanan bir video paylaşımında, Rusya'nın tüm kıtalarda, Afrika dahil, daha büyük bir rol oynadığını ifade etti.

Görüntülerde, 50 dereceyi aşan sıcaklıklarda bulunduklarını vurgulayan Prigojin, "Adalet ve mutluluk! DEAŞ, El Kaide ve diğer suç örgütlerini Afrika halkı için kabus haline getiriyoruz." şeklinde konuştu.

Haziran ayında Prigojin, beraberindeki savaşçılarla Rus hükümetine karşı silahlı bir isyan başlatmıştı. Bu isyan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle son bulmuştu.

Rusya-Afrika Zirvesi'nin düzenlendiği St. Petersburg'da 27 Temmuz'da Afrikalı yetkililerle görüşen Prigojin, 29 Temmuz'da Afrique Media TV kanalına yaptığı açıklamada, Afrika'daki Wagner savaşçılarının sayısını artırmaya hazır olduklarını belirtmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095475/prigojin-wagner-isyani-sonrasi-ilk-kez-goruntu-paylasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.