Erkan'dan '128 milyar dolar' yanıtı

Tartışma konusu olan 128 milyar dolar bu kez Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a soruldu. Erkan'ın cevabı bir hayli şaşırttı.
Onur Çetinkaya
|
06 Ekim 2023, Cuma - 10:11
Erkan'dan  '128 milyar dolar' yanıtı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın, Merkez Bankasının faaliyetlerine ilişkin sunumunun ardından, milletvekilleri görüşlerini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun her defasında gündeme getirdiği 128 milyar dolar sorusu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a soruldu.

Erkan, kendisinden önceki dönemi işaret ederek, döviz rezervlerinin 60 milyar dolarının şirketlere, 50 milyar dolarının da bireylere gittiğini bildirdi.

Erkan, "TCMB'deki döviz rezervleri gizli saklı bir şekilde belirli kurumlara ve kişilere aktarılmış gibi bir anlayış var. Türkiye'nin bir evladı olarak, iletişim ve bilgi teknolojilerinin bu kadar geliştiği bir çağda Merkez Bankası gibi dünyaya açık bir kurumda 'Rezervlere ne oldu?' şeklinde bir tartışmayı kurumumuza da Türkiye'ye de yakıştıramam" ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103611/erkandan-128-milyar-dolar-yaniti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.