Emekli general, esir ve kayıp İsrailliler için görevlendirildi

İsrail'de emekli general Gal Hirsch, Gazze'de bulunan esirler ve kayıp kişiler dosyasının baş sorumlusu olarak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından atandı.
Mevlüt Peker
|
08 Ekim 2023, Pazar - 20:14
Emekli general, esir ve kayıp İsrailliler için görevlendirildi

İsrail'in lideri Binyamin Netanyahu, emekli general Gal Hirsch'i Gazze bölgesinde esir ve kayıp kişilerle ilgili dosyanın başına getirdi.

Netanyahu'nun ofisinden konu hakkında bir bildiri yayımlandı.

Bu bildiride, emekli general Hirsch'in esir ve kayıp kişilerle ilgili dosyanın başına getirildiği ifade edildi. Ayrıca, bu konudaki tüm bakanlık çalışmalarının Hirsch'in yönlendirmesi altında olacağı belirtildi.

Son Gelişmeler Neler?

    Hamas'ın askeri birimi İzzeddin el-Kassam Tugayları, geçtiğimiz gün İsrail'e "Aksa Tufanı" adında büyük bir saldırı başlattıklarını duyurdu.

    Gazze'den İsrail'e doğru binlerce roket fırlatıldı ve silahlı gruplar sınırı geçerek İsrail'in bazı bölgelerine sızdı.

    Karşılığında İsrail ordusu, Gazze'ye çok sayıda hava saldırısı düzenledi.

    Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in bu saldırıları sonucunda 313 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve 1990 kişinin yaralandığını açıkladı. İşgal altındaki Batı Şeria'da ise, İsrail güçlerinin gerçekleştirdiği saldırılarda 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

    Öte yandan İsrail medyası, Hamas'ın başlattığı saldırılar neticesinde 600 İsraillinin yaşamını yitirdiğini ve yaralı sayısının 2.000'i aştığını aktardı.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2103975/emekli-general-esir-ve-kayip-israilliler-icin-gorevlendirildi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.