İsrail Cumhurbaşkanı: Bu savaş göz açıp kapayınca kadar bitmez!

Ulusa sesleniş konuşması yapan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsraillileri zor günlerin beklediğini belirterek, "Böylesine çok kapsamlı ve geniş bir savaş, göz açıp kapayınca kadar bitmez” dedi.
Mevlüt Peker
|
08 Ekim 2023, Pazar - 21:02
İsrail Cumhurbaşkanı: Bu savaş göz açıp kapayınca kadar bitmez!

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Gazze'den İsrail'e gerçekleştirilen saldırılar hakkında halka seslendi.

Herzog, İsrail'in şu an yaşadığı olayların, geniş çaplı bir savaşın yansıması olduğunu vurgulayarak, "Bu tür bir savaş bir anda sona ermeyecektir. Düşmanlarımız, siber saldırılar ve yanıltıcı bilgilerle halkımızın moralini bozmaya çalışıyor. Bunların hepsinin arkasında halkımıza korku ve endişe yayma amacı var" dedi.

Cumhurbaşkanı Herzog, "İsrail devletinin başarısız olma lüksü olmadığını" belirterek, halktan rehavete kapılmamalarını ve birlik içinde hareket etmelerini istedi.

Son Gelişmeler

    Hamas'ın askeri birimi İzzeddin el-Kassam Tugayları, geçtiğimiz gün İsrail'e "Aksa Tufanı" adında büyük bir saldırı başlattıklarını duyurmuştu.

    Gazze'den İsrail'e doğru binlerce roket fırlatıldı ve silahlı gruplar İsrail'in bazı bölgelerine sızdı.

    Karşılığında İsrail ordusu, Gazze'ye çok sayıda hava saldırısı düzenledi.

    Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in bu saldırıları sonucunda 370 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve 2.200 kişinin yaralandığını açıkladı. İşgal altındaki Batı Şeria'da ise, İsrail güçlerinin gerçekleştirdiği saldırılarda 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

    Öte yandan İsrail medyası, Hamas'ın başlattığı saldırılar neticesinde 700 İsraillinin yaşamını yitirdiğini ve yaralı sayısının 2.150'ye ulaştığını aktardı.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2103980/israil-cumhurbaskani-bu-savas-goz-acip-kapayinca-kadar-bitmez
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.