Erdoğan, Katar Emiri ile telefonda görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, İsrail-Filistin gerilimi kapsamında bölgede artan çatışmalar değerlendirildi.
Mevlüt Peker
|
09 Ekim 2023, Pazartesi - 20:06
Erdoğan, Katar Emiri ile telefonda görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin, Lübnan ve İsrail liderleriyle yaptığı telefon görüşmesinin ardından Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile de telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, iki liderin görüşmede, İsrail-Filistin gerilimi kapsamında bölgede artarak devam eden çatışmaların ele alındığı, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

Filistin, Lübnan ve İsrail liderleriyle de görüşmüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’na ara vererek ilk olarak Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ardından Lübnan Başbakanı Necip Mikati ve son olarak İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefonda görüşmüştü. 

Her üç görüşmede de İsrail ve Filistin'de yaşananlar ile bölgedeki gerilime dair son gelişmeler ele alınmıştı. Erdoğan, Herzog ile yaptığı telefon görüşmesinde sağduyuyla hareket edilmesi gerektiğini, sükunetin bir an önce tesis edilmesinin tüm bölgenin selameti açısından büyük önem taşıdığını vurgulamıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104155/erdogan-katar-emiri-ile-telefonda-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.