Emlak sektöründe manipülatif ilan paylaşımlara ceza yağdı

Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe manipülatif ilan paylaşan kişilere verilen cezaları duyurdu. Cezalar rekor rakamlara ulaştı.
Ersin Küçükbarak
|
09 Ekim 2023, Pazartesi - 09:38
Emlak sektöründe manipülatif ilan paylaşımlara ceza yağdı

Konut piyasasında fahiş fiyatlarla mücadeleyi Ticaret Bakanlığı gündemine aldı.

Bu çerçevede özellikle emlak piyasasındaki ilanlar tek tek incelendi.

Spekülatif hareketlerle fahiş fiyat oluşturan, buna yol açan ve yanıltıcı reklamlar masaya yatırılırken ardından cezalar geldi.

Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe kayıt dışı manipülatif amaçlı ilan paylaşan 545 kişiye kişi başına 100 bin TL olmak üzere toplamda 54 milyon 500 bin TL cezanın kesti.   

Piyasada  denge unsurunu bozabilecek her türlü eylem ve fiiller ile ilgili inceleme ve denetimlerimiz detaylı bir şekilde devam etmektedir.” açıklaması yapan Ticaret Bakanlığı,  “spekülatif fiiller ile fahiş fiyata sebebiyet veren ilanlar, yanıltıcı reklamlar titizlikle incelenmektedir” vurgusu yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlan fiyatında yüzde 100 ve üzeri artış yaparak piyasayı bozanlara ceza”

Bu kapsamda, ilan platformlarında verilen satılık emlak ilanları inceleme altına alınmıştır. 1 Eylül tarihinden bu yana verilen satılık emlak ilanlarında ilanın yayında olduğu dönemde ilan fiyatında yüzde 100 ve üzeri artış yaparak piyasayı serbest rekabeti bozan ve tüketicileri mağdur eden 545 kişiye Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 14. maddesindeki 'Taşınmaz ticaretiyle iştigal edenler haksız ve hukuka aykırı davranış ve ticari faaliyetlerde bulunamaz.' hükmüne aykırı faaliyetleri nedeniyle kişi başına 100 bin TL olmak üzere toplam 54 milyon 500 bin TL para cezası verilmesine karar verilmiştir.”

"Gerekli incelemeler ivedilikle başlatılıyor"

Ticaret Bakanlığı, vatandaşları mağdur edebilecek her türlü ihtimalin değerlendirildiği, gerekli incelemelerin de ivedilikle başlatıldığı uyarısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, vatandaşların spekülatif fiyat artışlarından etkilenmesinin önüne geçmek, piyasada adaletli ve rekabetçi bir ortam tesis etmek için elindeki bütün argümanları sektör ve konu bazlı kullanılmaya devam edeceği vurgulandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104022/emlak-sektorunde-manipulatif-ilan-paylasimlara-ceza-yagdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.