Fahiş fiyatla ilan veren ev sahibine 349.000 TL ceza!

İkinci el konut satışını yaparken fahiş fiyatla ilan veren ev sahibine 349.000 TL ceza kesildi.
Mevlüt Peker
|
13 Eylül 2023, Çarşamba - 00:54
Fahiş fiyatla ilan veren ev sahibine 349.000 TL ceza!

Ticaret Bakanlığı ikinci el konut satışında fahiş fiyata sahip ilanı affetmedi. Bakanlık, yüksek fiyatla ilan veren konutun sahibine 349.000 TL ceza uyguladı.

Ticaret Bakanlığı, otomobil ve konut piyasasındaki aşırı fiyat artışlarına karşı aldığı önlemlerin etkili olduğunu gösteriyor. İkinci el otomobil ve konut fiyatlarındaki hızlı yükseliş, üç ay önceki seviyelere kıyasla daha ılımlı bir hızda artıyor. Ağustos ayında en fazla fiyat düşüşü yaşanan ürün grubu konutlar oldu ve ilan sitelerindeki artış da göze çarptı. Bu arada, yasaklara uymayanlar ciddi cezalara çarptırılıyor. Yapılan incelemeler sonucunda, piyasadaki fiyatları şişirerek spekülasyon yapan bir konut satıcısına 349 bin TL idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, piyasadaki dengeyi bozmaya yönelik faaliyetlere karşı mücadelenin kesintisiz bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak, "İkinci el konut piyasasında, piyasa gerçeklerine uymayan fiyatlarla konut ilanları vererek konut fiyatlarında yapay bir yükseliş oluşturmaya çalışan spekülatörlere karşı mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Bu bağlamda, yapılan denetlemeler sonucunda, piyasa dengeleyici önlemlere aykırı davranan bir kişiye 349 bin TL idari para cezası uygulanmış olup, piyasadaki dengeyi bozan faaliyetlere karşı idari yaptırımlar devam edecektir. Fahiş fiyat artışlarını önlemeye yönelik çalışmalarımıza etkin ve kararlı bir şekilde devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098787/fahis-fiyatla-ilan-veren-ev-sahibine-349000-tl-ceza
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.