Doğan Bekin, iktidarın 'Filistin- İsrail' tutumunu değerlendirdi!

YRP'li Doğan Pekin, iktidarın Filistin- İsrail tutumuna ilişkin, "İktidarın tutumunu tasvip etmiyoruz. Filistin davası kırmızı çizgimizdir " dedi.
Ecem Çetin
|
09 Ekim 2023, Pazartesi - 14:22
Doğan Bekin, iktidarın 'Filistin- İsrail' tutumunu değerlendirdi!

Yeniden Refah Partisi ( YRP) Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Fatih Atik'in sorularını yanıtladı. 

Doğan Bekin, iktidarın İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışma ile ilgili tutumunu değerlendirdi. 

Bekin şu ifadeleri kullandı;

"Orta Doğu'da ne yazık ki Müslüman idareciler, İsrail'in menfaat ve çıkarlarını korumaya çalışmaları ve Filistin ile Kudüs'teki gelişmeleri görmezden gelerek önemsememeleri bu sonuçları doğurmuştur. Şu anda Orta Doğu'da yönetimleri ellerinde tutan bu anlayıştaki idarecilerin siyonist İsrail ile ortak politikalar belirlemeye çalışarak ABD'nin sempatisini kazanmaya çalışmaları buna karşılık ise Filistin halkının haklı direnişine mesafeli yaklaşımları hiçbir gerekçeyle izah edilemez. Buna mevcut AK Parti iktidarı da dahildir. " 

"Filistin davası kırmızı çizgimizdir "

Doğruya doğru, yanlışa yanlış politikalarını her zaman ortaya koyduklarını ifade eden YRP'li Bekin, Filistin davasının Yeniden Refah Partisi'nin kırmızı çizgisi olduğunu söyledi. 

"AK Parti ne yazık ki seçimlerden öncede İsrail ile yakınlaşma politikası içerisine girdi"

"İktidarın tutumunu tasvip etmiyoruz." diyen  Yeniden Refah Partisi ( YRP) Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, "Çünkü, Türkiye büyük bir ekonomik açmazın içerisinde ve iktidar partisi AK Parti ne yazık ki seçimlerden öncede İsrail ile yakınlaşma politikası içerisine girdi. Daha önceden de ortak mutabakat metni imzalamıştı." dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104083/dogan-bekin-iktidarin-filistin-israil-tutumunu-degerlendirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.