Şii Bedir Örgütü’nden ABD’ye tehdit: Savaşa karışırsan…

Iraklı Şii lider, ABD’nin İsrail'i desteklemesi durumunda tüm ABD hedeflerini meşru sayacaklarını duyurdu.
Mevlüt Peker
|
10 Ekim 2023, Salı - 20:45
Şii Bedir Örgütü’nden ABD’ye tehdit: Savaşa karışırsan…

Irak'ta faaliyet gösteren İran yanlısı Şii Bedir Örgütü'nün lideri Hadi el-Amiri, ABD'nin İsrail-Filistin çatışmasında İsrail'in yanında yer alması durumunda, Irak'taki Amerikan varlıklarını hedef alacakları uyarısında bulundu.

Bağdat'ta gerçekleşen bir toplantıda konuşan Amiri, 7 Ekim'den bu yana devam eden Hamas'ın silahlı birimi Kassam Tugayları ile İsrail arasındaki çatışmaları değerlendirdi. Amiri, ABD'nin bu çatışmada İsrail'e açık destek vermesi halinde, Amerikan varlıklarını meşru hedef olarak göreceklerini belirtti ve şöyle dedi:

"Eğer ABD, bu çatışmaya doğrudan müdahil olursa, Amerikan varlıklarını meşru hedef olarak kabul edeceğiz ve bu hedeflere saldırmaktan geri durmayacağız. Amerikalıların İsrail'e olan desteğini sonlandırması gerekiyor. Avrupa'nın da bu konuda dikkatli olması gerekiyor."

Asayib Ehlilhak liderinden Heniyye'ye destek

    Irak'ta etkin olan Şii milis grubu Asayib Ehlilhak Hareketi, Filistin meselesine olan desteğini bir kez daha vurguladı.

    Asayib Ehlilhak Hareketi'nin lideri Kays el-Hazali, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Hazali, bu görüşmede Filistin meselesine olan desteğini teyit etti.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2104327/sii-bedir-orgutunden-abdye-tehdit-savasa-karisirsan
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.