İngiltere’de Filistin bayrağı sallamak suç olabilir

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, Filistin bayrağı sallamanın “terör eylemlerini övmek” amacıyla yapıldığında suç olabileceğini savundu. Bakan, Yahudi mahallelerinde Filistin marşı söylemenin de suç kapsamına girebileceğini bildirdi.
Mevlüt Peker
|
11 Ekim 2023, Çarşamba - 00:00
İngiltere’de Filistin bayrağı sallamak suç olabilir

İngiltere'nin İçişleri Bakanı Suella Braverman, Filistin bayrağını dalgalandırmanın ve Filistin lehine slogan atmanın, terörizmi destekleme niyetiyle gerçekleştirildiğinde yasalara aykırı olabileceğini ifade etti.

Yerel medya kaynaklarına göre, Braverman, emniyet yetkililerine gönderdiği bir mektupta, toplumsal düzeni bozan eylem ve sloganlara örnekler vererek, polisin Hamas'ı destekleyen ya da Yahudi bireylere yönelik tehdit oluşturabilecek hareketlere karşı yasal yetkilerini tam anlamıyla kullanması gerektiğini vurguladı.

Braverman, İsrail karşıtı gösterilerde sergilenen sembollerin bağlamının da göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti ve "Bazı durumlarda, örneğin Filistin bayrağını dalgalandırmak gibi kabul edilebilir davranışlar, terör eylemlerini destekleme niyetiyle yapıldığında yasal olmayabilir." şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Ayrıca, Braverman, enerjik bir şekilde Filistin marşlarını söyleyen ya da sembollerini taşıyan kişilerin veya Yahudi topluluklarının yoğun olarak yaşadığı bölgelerde konvoy düzenleyenlerin de bu duruma dahil olabileceğini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104350/ingilterede-filistin-bayragi-sallamak-suc-olabilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.