Biden 'gördüm' dedi: Beyaz Saray yalanladı

Beyaz Saray Yetkilileri Joe Biden'ın Hamaslıların, bebeklerin kafasını kestiğine dair görüntüler gördüm demesi üzerine açıklama yaptı: Beyaz Saray, Biden'ın iddia ettiği sözlerin medyadaki haberlere ve İsrailli yetkililerin iddialarına dayandığını açıkladı.
Ankara Masası
|
12 Ekim 2023, Perşembe - 11:50
Biden 'gördüm' dedi: Beyaz Saray yalanladı

ABD Başkanı Jeo Biden, yahu liderlerine seslendiği konuşmasının sonunda Hamas'ın 40 tane bebeğin başlarını kestiğini gördüğünü söyledi. Bu sözlerin üzerine Beyaz Saray yetkililerinden açıklama geldi. 

Biden, bu iddiaya ilişkin "Bu işi uzun zamandır yapıyorum. Teröristlerin çocukların kafalarını kestiği fotoğrafları göreceğimi ve teyit edeceğimi hiç düşünmezdim” diye konuştu.

Beyaz Saray Yetkililerinin yaptığı açıklamada, Biden'ın bebeklerin öldürüldüğüne dair bir belge, görüntü görmediğini belirterek bu iddiaları yalanladı. 

Saray Yetkilileri, 'bebeklerin kafalarının kesilmesi görüntülerini gördüm' diyen Biden'ın açıklamasını, medyadaki haberlere ve İsrail yetkililerinin iddialarına dayandığını açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, konuya ilişkin "Haberleri gördük ama elimizde bir ayrıntı, iddialara ilişkin bir teyit yok" açıklamasını yaptı. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/2104605/biden-gordum-dedi-beyaz-saray-yalanladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.