ABD gemisi Akdeniz'e demir attı

Amerika Birleşik Devletlerinin, sözde bölgedeki gerilimi dindirmek amacıyla İsrail'e destek için yolladığı ABD donanmasına ait ​USS Gerald R. Ford uçak gemisi Doğu Akdeniz'e konuşlandı.
Ankara Masası
|
11 Ekim 2023, Çarşamba - 09:22
ABD gemisi Akdeniz'e demir attı

Hamas İsrai çatışması devam ediyor.

Gazze'yi tam ablukaya alan elektrik ve suyu  kesen Tel Aviv Yönetimi'nin emriyle aralıksız bombardıman sürerken binlerce masum Filistinli hayatlarını kaybediyor.

İsrail'in katliama dönüşen saldırılarına ise ABD sonuna kadar destek veriyor.

İsrail'e silah ve mühimmat göndermeye devam eden Washington Yönetimi, bölgedeki tüm aktörlere gönderdiği uçak gemisi üzerinden mesaj veriyor.

 ABD donanmasına ait uçak gemisi USS Gerald R. Ford bugün Doğu Akdeniz'e ulaştı. 

Gerilim istemiyorlar ama savaş gemisi yolluyorlar

ABD Merkez Komutanlığından konuya dair gelen açıklama şu şekilde:

USS Gerald R. Ford Uçak Gemisi Taarruz Grubu, bölgede gerilimi tırmandırmak isteyen bir aktörü caydırmak amacıyla Doğu Akdeniz'e ulaştı. Bölgedeki kuvvetler arasında 8 saldırı ve destek uçağı filosuyla ABD Donanması uçak gemisi USS Gerald R. Ford (CVN 78) ve Ticonderoga sınıfı güdümlü füze kruvazörü USS Normandy (CG 60) ile Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyerleri USS Thomas Hudner (DDG 116), USS Ramage (DDG 61), USS Carney (DDG 64) ve USS Roosevelt (DDG 80) yer almaktadır. Bölgedeki mevcut savaş filolarını takviye etmek üzere ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-15, F-16 ve A-10'ların hızlı bir şekilde sahaya intikali de dahil olmak üzere ABD'nin bölgedeki, duruşunu artırma çabaları devam etmektedir."

Gemi 25 yıl yakıt almadan çalışabiliyor

ABD donanmasına ait  USS Gerald R. Ford Uçak Gemisine ait veriler paylaşıldı. Geminin iki nükleer motoru bulunuyor. 25 yıl yakıt almadan çalışabileceği belirtilen, Gerald Ford’a güdümlü seyir füzesi kruvazörü USS Normandy’nin de aralarında bulunduğu beş destek gemisi eşlik ediyor. Gerald R. Ford uçak gemisi filosunda yaklaşık 7 bin 500 personel görev alıyor.

İkinci uçak gemisi gündemde

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başkanı  Binyamin Netanyahu 10 Ekim tarihinde üçüncü kez görüştü. Netahyahu 'X' üzerinden yaptığı paylaşımda Biden'ın destek açıklamasını paylaştı.  Washington yönetimi tarafında da ikinci bir uçak gemisi konusunun gündeme geldiği bilgisine ulaşıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104385/abd-gemisi-akdenize-demir-atti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.