Kassam Tugayları, İsrail’in kara saldırısına hazır!

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, "Düşman, Gazze'ye karadan saldırmaya cüret ederse büyük kayıplar verecek" dedi.
Mevlüt Peker
|
12 Ekim 2023, Perşembe - 22:14
Kassam Tugayları, İsrail’in kara saldırısına hazır!

İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'in Gazze'ye kara harekatı düzenlemesi halinde büyük zarar göreceği uyarısında bulundu.

Ebu Ubeyde'nin ses kaydı üzerinden yaptığı açıklamada, "Aksa Tufanı" operasyonu öncesindeki stratejik planlamalar ve savaşın seyri hakkında detaylar paylaştı.

Ebu Ubeyde, "Kudüs'ün Kılıcı" (2021) operasyonunun sona erdiği noktadan "Aksa Tufanı" savaşının başladığını ifade etti.

İsrail'in savaş sahasını genişletme niyetini ima etmesi üzerine, yeni stratejiler üzerinde kafa yorduklarını dile getiren Ebu Ubeyde, "Eğer İsrail, Gazze'ye kara harekatıyla müdahale ederse ağır bedel öder." şeklinde konuştu.

Operasyon öncesindeki hazırlıklar hakkında bilgi veren Ebu Ubeyde, "Operasyona katılacak birlikler için kapsamlı bir eğitim programı hazırladık. Eğitim süreçlerinin gizliliğine özen gösterdik. 3 bin askerimizi savaşa, 1.500 askerimizi ise destek görevlerine hazırladık. Gazze Tümeni'ni etkisiz hale getirmek amacıyla belirlediğimiz 10 ana hedefe ek olarak 15 farklı bölgeye operasyon düzenledik." ifadelerini kullandı.

Savaşın seyrini sahada başarıyla yönettiklerini ve savunma hazırlıklarının tatmin edici olduğunu vurgulayan Ebu Ubeyde, İsrail'in Gazze Tümeni'ne toplamda 3.500 roketle saldırıda bulunduklarını belirtti.

Mescid-i Aksa, Batı Şeria ve Gazze'de yaşayan Filistinlilere seslenen Ebu Ubeyde, Mescid-i Aksa için verdikleri mücadelenin yanı sıra, esirlerin özgürlüğü için ellerindeki kozları kullanacaklarını ifade etti.

Hatırlatmak gerekirse, İsrail 10 Mayıs 2021'de Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmış, buna karşılık Gazze'deki direniş grupları "Kudüs'ün Kılıcı" operasyonunu hayata geçirmişti. Bu saldırılar, 21 Mayıs'ta Hamas ile anlaşılan ateşkesle son bulmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104678/kassam-tugaylari-israilin-kara-saldirisina-hazir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.