Hamas: Vurulan her ev için bir rehineyi infaz edeceğiz

Hamas’tan İsrail’e tehdit: Uyarı yapılmadan vurulan her ev için İsrailli bir rehineyi infaz edeceğiz
Mevlüt Peker
|
09 Ekim 2023, Pazartesi - 21:39
Hamas: Vurulan her ev için bir rehineyi infaz edeceğiz

İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'e Gazze Şeridi'nde uyarısız gerçekleştirdiği her ev saldırısı için ellerinde bulunan bir İsrailli rehineyi infaz edecekleri tehdidinde bulundu.

Hamas tarafından yapılan bildiride, Ebu Ubeyde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında "sivilleri hedef alarak evleri yıktığını" ifade etti.

Ebu Ubeyde, İsrail'in Gazze'de "masum sivilleri, yaş, cinsiyet ayrımı yapmaksızın hedef aldığına" dikkat çekerek, "bu tür saldırılara karşı anlaşılır bir dilde cevap vereceklerini" belirtti.

Ebu Ubeyde'nin açıklamaları şu şekildeydi:

"Bu noktadan sonra, halkımızın yaşadığı evlere yapılan her uyarısız saldırıya karşılık, elimizde tuttuğumuz İsrailli rehinelerden birini infaz edeceğiz ve bu infazı görsel olarak paylaşacağız. Bu, tüm dünyanın gözleri önünde İsrail'in sorumluluğunu vurgulamak içindir. Şimdi top İsrail'de."

Olayların Arka Planı

    7 Ekim'de İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli geniş çaplı bir saldırı başlattı.

    Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatıldı. Filistinli militanlar, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na saldırarak kontrolü ele aldı.

    Bu militanlar, sınır kapısından İsrail'in iç bölgelerine ilerledi. İsrail ordusu ise Gazze'ye çok sayıda hava saldırısı düzenledi.

    Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları sonucunda Gazze'de 560 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 bin 900 kişinin yaralandığını duyurdu.

    7 Ekim tarihinden itibaren İsrail, Kudüs ve Batı Şeria'da toplamda 16 Filistinliyi öldürdü.

    İsrail Dışişleri Bakanlığı ise Gazze'den gelen saldırılar sonucu 900'den fazla İsraillinin öldüğünü, 2 bin 616 kişinin yaralandığını, bunlardan 157'sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2104164/hamas-vurulan-her-ev-icin-bir-rehineyi-infaz-edecegiz
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.