Güney Koreli ve Polonyalı şirketlerden işbirliği: Ukrayna'yı yeniden inşa edecekler

Güney Kore'li 'Kore Uluslararası Ticaret Birliği' ve 'Polonya Girişimciler ve İşverenler Birliği' arasında Ukrayna'nın yeniden inşası için anlaşma imzalandı.
Ankara Masası
|
13 Ekim 2023, Cuma - 13:14
Güney Koreli ve Polonyalı şirketlerden işbirliği: Ukrayna'yı yeniden inşa edecekler

Rusya Devlet Başkanı Putin, geçen yıl 24 Şubat'ta televizyondan "Ukrayna'da özel askeri operasyon" başlattıklarını duyurdu. Böylece Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı başladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından ülkenin Donetsk ve Luhansk Harkiv, Sumi ve Çernigiv bölgelerinde onlarca bina hasar gördü.

Güney Kore'li 'Kore Uluslararası Ticaret Birliği'nden (KITA) ve Polonya'da bulunan ticaret örgütlerinden Ukrayna'ya destek geldi.

Edinilen bilgiye göre Kore Uluslararası Ticaret Birliği, Polonyalı ticaret örgütleri arasında Ukrayna'daki yeniden yapılanma projelerinde ilişkin anlaşma sağlandığını duyurdu.

Varşova'da dün imzalanan anlaşma çerçevesinde KITA ile Polonya Girişimciler ve İşverenler Birliği (ZPP), Ukrayna'nın yeniden inşası projeleriyle ilgili bilgiler paylaşılacak ve ortak proje yürütülecek.

890 milyar dolarlık destek

Güney Koreli heyet, eylül ayında yaklaşık 890 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen Ukrayna'nın yeniden inşası projeleriyle ilgili Kiev'e ziyarette bulunmuştu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2104768/guney-koreli-ve-polonyali-sirketlerden-isbirligi-ukraynayi-yeniden-insa-edecekler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.