Kremlin'den 4 bölge için açıklama

Rusya’nın Ukrayna topraklarında düzenlediği referandumlarda Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'da oy sayım işlemi sona ermesinin ardından Kremlin'den açıklama geldi. Sözcü Peskov, Ukrayna’daki 4 bölgenin Rusya’ya katılmasını öngören kararnameyi Putin'in yarın imzalayacağını açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
29 Eylül 2022, Perşembe - 14:09
Kremlin'den 4 bölge için açıklama

Rusya’nın Ukrayna topraklarında düzenlediği referandumlarda Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'da oy sayım işlemi sona erdi.

Referandumlarda Luhansk bölgesinde halkın yüzde 98,42'si, Herson'da halkın yüzde 87,05'i ve Zaporijya’da halkın yüzde 93,11'i Rusya’ya katılmaya 'evet' dedi.

Ukrayna ise duruma tepki gösterdi.

Zelenski, referandumları Kırım'ın ilhak edilmesi sürecine benzeterek, "Rusya'nın düzmece referandumları normal olarak görmesi, Kırım senaryosu ile Ukrayna topraklarını ilhak etme girişimi, Rusya Devlet Başkanı ile konuşacak hiçbir şey olmayacağı anlamına gelir. İlhak, onu tüm insanlığa karşı getiren harekettir. Artık dünyanın her ülkesinden böyle bir mesaja ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Kremlin'den açıklama 

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, tartışmalı referandumda evet kararı çıkan bölgelerin yarın düzenlenecek imza töreni ile resmen Rusya'ya bağlanacağını açıkladı.

Peskov, Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'nın Rusya'ya bağlanmasına yönelik imza töreninin Moskova saatiyle 15.00'da gerçekleşeceğini ifade etti.

Böylelikle Moskova, yarın referandum ile Rusya'ya bağlanma kararı alan 4 bölge için resmi adımı atmış olacak. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1807532/kremlinden-4-bolge-icin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.