Dilan Polat ve eşi Engin Polat soruşturmasında 4 ayrı suç, 13 şüpheli tespit edildi

Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile yakınları hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun soruşturma yaptığı ortaya çıktı.
Ersin Küçükbarak
|
15 Ekim 2023, Pazar - 12:40
Dilan Polat ve eşi Engin Polat soruşturmasında 4 ayrı suç, 13 şüpheli tespit edildi

Lüks hayatlarını sosyal medyada sergilemekten çekinmeyen Dilan ve Engin Polat hakkında kara para aklamadan yasa dışı bahse ve vergi kaçırmaya kadar pek çok iddia ortaya atılmıştı.

Polat çifti bu iddiaların ardından mali Suçları Araştırma Kurulu MASAK radarına girdi.

MASAK raporunda Polat çiftini suçlayacak tespitler yer aldı.

Bunun ardından Polat çifti ile yakınları hakkında suç örgütü kurmak ve yönetmek, suç örgütüne üye olmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet olmak üzere 4 ayrı suçtan soruşturma açıldı.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, şüphelilerin yöneticisi olduğu kozmetik, mücevherat, inşaat sektörlerinde çalışan 21 şirket ve tüm mal varlıklarına el konulması talep edildi.

Şüphelilerin mal varlıklarını işledikleri suçlardan elde ettiğine yönelik somut deliller olduğu öğrenildi.

Soruşturmayı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu yürütüyor.

Büro, Polat çifti ile birinci ve ikinci dereceden yakınları hakkında mal varlıklarına tedbir konulması ve haklarında yurtdışı çıkış yasağı getirilmesine yönelik karar alınmasını istedi.

MASAK tarafından hazırlanan raporu dikkate alan Başsavcılık da, Dilan Polat, eşi Engin Polat, Engin Polat'ın babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, anneannesi Zehra Yılmaz, dayısının eşi Nilgül Yılmaz, Dilan Polat'ın kardeşleri Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu'nun aralarında bulunduğu 13 şüpheliyle ilgili harekete geçti.

Başsavcılık;

Şüphelilerin yöneticisi yada yetkilisi olduğu 21 şirketle ilgili şüphelilere ait taşınmazlara,

kara, deniz ve hava ulaşım araçlarına,

banka ve diğer mali kurumlardaki her türlü hesaplarına,

gerçek veya tüzel kişiler nezdindeki her türlü hak ve alacaklarına,

kıymetli evraklara,

ortağı bulunduğu şirketteki ortaklık paylarına,

kiralık kasa mevcutlarına,

kripto varlık hesaplarına ve diğer tüm varlık değerlerine el konulmasını ve şüpheliler hakkında yurt dışı yasağı getirilmesini talep etti.

Başsavcılık isteminde suç işlendiği ve mal varlıklarının suçlardan elde edildiğine dair somut delil olduğunun altı çizildi.

Sulh Ceza Hakimliği de bu talep doğrultusunda şüphelilere yurt dışı çıkış yasağı getirdi. Aynı zamanda şüphelilere ait tüm malvarlığı değerlerine el konulması kararı verdi.

Başsavcılık tarafından adı zikredilen şirketler arasında Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Dilan Polat Estetik Sağlık Hizmetleri, Milda Gayrmenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milan Polat İnşaat Turizm, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Rise And Shine Kozmetik, Nez Demir Güzellik Merkezi, Engin Polat şahıs firması ve Engin Polat Alüminyum da bulunuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105092/dilan-polat-ve-esi-engin-polat-sorusturmasinda-4-ayri-suc-13-supheli-tespit-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.