Dilan Polat ve Engin Polat çifti sağlık muayenesine götürüldü

Dün sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda Dilan Polat ve Engin Polat çifti ile birlikte, bazı aile üyeleri ve çalışanları gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler sağlık muayenesi için hastaneye götürüldü. Çiftin işlemleri devam ediyor...
Ankara Masası
|
02 Kasım 2023, Perşembe - 04:53
Dilan Polat ve Engin Polat çifti sağlık muayenesine götürüldü

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ikametlerinde gözaltına alınan Polat çifti, işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirildi.

Dilan Polat ve Engin Polat, dün akşam saatlerinde sağlık muayenesinden geçirildi ve emniyetteki işlemleri sürüyor.

Dün sabah saatlerinde operasyonla gözaltına alındılar

İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda, soruşturma başlatılan ve şirketlerinde arama yapılan Dilan Polat ve eşi Engin Polat da dahil olmak üzere 14 şüpheli gözaltına alındı.

DİLAN POLAT KİMDİR?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, Engin Polat, Dilan Polat ve diğer şüphelilerle ilgili "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunu'na muhalefet" suçlarından başlatıldı.

ENGİN POLAT KİMDİR?

Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyaller ve defterlere el konuldu ve Polat çifti de bu şüpheliler arasında bulunuyor. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile üyelerine ait şirketlere sahte fatura kesilmesi yoluyla yaklaşık 200 milyon lira para girişi olduğu tespit edildi. Bu paralar daha sonra aile üyelerine ait şirketler arasında transfer edildi ve son aşamada Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul adlı firma tarafından gayrimenkul ve birçok araç satın almak için kullanıldı.

Kimler gözaltında?

İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da toplam 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Kürşat Polat, Sezgin Polat ve Ahmet Gün'ün de olduğu 14 şüpheliyi gözaltına aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2108032/dilan-polat-ve-engin-polat-cifti-saglik-muayenesine-goturuldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.