YÖK ve üniversitelerden ortak bildiri: Gazze’de bir insanlık dramı yaşanmaktadır

Yükseköğretim Kurumu ve üniversiteler İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist saldırısına ilişkin bildiri yayımladı. Bildiride, tüm saldırıların ve şiddet eylemlerinin derhal durdurulması çağrısında bulunuldu.
Ankara Masası
|
19 Ekim 2023, Perşembe - 10:35
YÖK ve üniversitelerden ortak bildiri: Gazze’de bir insanlık dramı yaşanmaktadır

İsrail Filistin çatışmalarının 13. günü

İsrail, sivillere yönelik saldırılarını sürdürürken bir çok kurum ve kuruluşlardan kınama mesajları geliyor.

Bir kınama bildirisi de Yüksek Öğretim Kurumu ve üniversitelerden geldi.

Yükseköğretim Kurumu ve üniversiteler de ortak bir bildiri yayımladı. 

Bildiride, İsrail’in Gazze’deki hastaneye düzenlediği ve yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırı kınanandı ve savaşa dur çağrısı yapıldı.

Yayımlanan bildiri şu şekilde:

İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırılarını son dönemde artırarak devam ettirmesini; bu çerçevede 17 Ekim’de Gazze’deki El-Ehli Arap Hastanesi’ni hedef alarak, aralarında bebeklerin, çocukların ve kadınların da bulunduğu yüzlerce Filistinli sivilin ölmesine ve yaralanmasına neden olan saldırılarını Türkiye akademik camiası olarak şiddetle kınıyoruz.

Söz konusu saldırılar sonucunda hayatını kaybeden tüm Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Filistin halkının acılarını paylaşıyoruz.

"Uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk ilkelerinin açık ihlali söz konusudur."

 Gazze’de bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk ilkelerinin açık ihlali söz konusudur. Tüm saldırıların ve şiddet eylemlerinin derhal durdurulması çağrısında bulunuyoruz. Türkiye tarafından, bölgede kalıcı bir barışın tesisi amacıyla iki devletli vizyon temelinde yapılan diplomatik girişimleri destekliyoruz. Bu bağlamda, akademik camia olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu bildiriyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105671/yok-ve-universitelerden-ortak-bildiri-gazzede-bir-insanlik-drami-yasanmaktadir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.