Dışişleri Bakan Yardımcısı Yılmaz Gazze'den 700 kişinin tahliyesini talep ettiklerini bildirdi.

Dışişleri Bakanı yardımcısı Ahmet Yıldız, TBMM Dışişleri Komisyonunda bilgi verdi. Yıldız, Dün itibarıyla yaklaşık 700 kişi Gazze'den tahliye talebi iletti. Bunlardan 322 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 214 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yakını Filistinli" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
19 Ekim 2023, Perşembe - 14:19
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yılmaz Gazze'den  700 kişinin tahliyesini talep ettiklerini bildirdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, TBMM Dışişleri Komisyonunda açıklamalarda bulundu.

Yıldız, açıklamasında Gazze'den 700 kişinin tahliyesini talep ettiklerini bildirdi. Bakan Yardımcısı, Bunlardan 322'si Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 214'ü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yakını Filistinli. 55'i kurum personeli" diye konuştu.

"30’unun tahliyesini başardık"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, geçtiğimiz hafta Mısır ziyareti sonrası gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında İsrail'deki rehinlerin tahliyesine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. 

Fidan, Türk vatandaşlarının tahliye konusunda Mısır ve İsrail ile işbirliklerinde olduğunu dile getirmiş ve şöyle konuşmuştu:  İçeride yaklaşık 300 civarında çifte uyruklu Türk vatandaşımız bulunmakta. Bunlardan 30’unun tahliyesini başardık. Ama sınır kapısı kapalı olduğu için çalışmalarımız hali hazırda devam etmekte. Bunların listesi gerek İsrail tarafında, gerek Mısır tarafında ilgili makamlara verildi. Çalışmalarımız bu nokta da devam ediyor"

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105712/disisleri-bakan-yardimcisi-yilmaz-gazzeden-700-kisinin-tahliyesini-talep-ettiklerini-bildirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.