İsrail Gazze’de 53 noktayı vurdu

İsrail ordusu abluka altında tuttuğu Gazze'nin 53 ayrı noktasını vurduğunu duyurdu.
Mevlüt Peker
|
10 Mayıs 2023, Çarşamba - 19:35
İsrail Gazze’de 53 noktayı vurdu

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki İslami Cihad Hareketi'ne ait olduğunu iddia ettiği 53 farklı yerde 104 hedefi vurduğunu açıkladı.

İsrail Ordu Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İsrail savaş uçakları ve saldırı helikopterleri, İslami Cihad'a ait 53 farklı noktada 104 hedefe saldırdı. İsrail ordusu, Gazze'nin farklı bölgelerinde İslami Cihad'a ait hedeflere saldırıların devam ettiğini açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "Roketleri ateşleyenler İslami Cihad. Eğer diğer gruplar da çatışmaya katılırsa, onlara da karşılık veririz." şeklinde konuşarak, İsrail'in Hamas değil İslami Cihad'a ait noktaları hedef aldığını belirtti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, yaptığı güvenlik değerlendirme toplantısının ardından, ülkenin güneyindeki olağanüstü hal bölgesinin 40 kilometreden 80 kilometreye genişletilmesi teklifini hükümete sundu.

Öte yandan, Gazze Şeridi'nden İsrail yönüne çok sayıda roket atıldı. İsrail ordusu, "Kalkan ve Ok" ismini verdiği saldırının başlamasından itibaren Gazze'den İsrail yönüne 270 kadar roket atıldığını açıkladı. Yaklaşık 205 roketin Gazze Şeridi'ni aştığı ve İsrail'in hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiği belirtildi. Ayrıca, 65 roketin Gazze Şeridi'ne düştüğü ifade edildi.

İsrail ordusu, Tel Aviv yönüne atılan bir roketin İsrail yapımı hava savunma sistemi Davut Sapanı tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e yükseldi ve 64 kişi yaralandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081728/israil-gazzede-53-noktayi-vurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.