Rusya’dan sonra Pakistan’dan da Türkiye’ye destek!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın dile getirdiği İsrail ve Filistin tarafları için garantörlük formülüne Rusya’dan sonra Pakistan da destek verdi.
Mevlüt Peker
|
19 Ekim 2023, Perşembe - 21:38
Rusya’dan sonra Pakistan’dan da Türkiye’ye destek!

Pakistan'ın dış politika sözcüsü Mümtaz Zehra Beluç, Türkiye'nin İsrail-Filistin arasında süregelen meselede sunduğu garantörlük sistemi önerisine olumlu yaklaştığını belirtti.

Beluç, AA muhabirine verdiği demeçte, "Pakistan, Gazze'deki insani krize acil bir çözüm bulunması ve kuşatmanın sonlandırılması amacıyla atılacak adımları destekliyor." dedi. Ayrıca, "Türkiye'nin barışa yönelik bu tür girişimlerini memnuniyetle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Rusya'dan Türkiye'ye destek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin sunduğu garantörlük sistemine ilişkin, "Türkiye'nin bu önerisi, bölgedeki tansiyonu düşürme amacını taşıyor. Türk yetkililerle bu konuda daha detaylı bilgi alışverişinde bulunmayı umuyoruz." şeklinde konuştu. Lavrov, her iki tarafın da çıkarlarını dikkate alan bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'nin bu dengeyi kurma amacı taşıdığını belirtti.

Hakan Fidan'ın önerisi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, daha önce yaptığı açıklamada, İsrail-Filistin meselesinde kalıcı bir çözüm için garantörlük sistemini önermişti. Fidan, "Taraflar arasında anlaşmaya varıldığında, garantörlük görevini üstlenen ülkelerin bu anlaşmanın uygulanmasını denetlemesi gerektiğini" ifade etmişti. Bu sistemde, Filistin için Türkiye'nin, İsrail içinse diğer ülkelerin garantör olabileceğini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105759/rusyadan-sonra-pakistandan-da-turkiyeye-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.