Ayı yavrusunun yardımına balıkçılar yetişti

Giresun'da, denizdeki ayı yavrusu balıkçılar tarafından kurtarılarak Doğa Koruma ve Milli Parkalar ekiplerine teslim edildi.
Ankara Masası
|
20 Ekim 2023, Cuma - 05:35
Ayı yavrusunun yardımına balıkçılar yetişti

Giresun'da denizde bitkin düşen yavru ayının yardımına balıkçılar yetişti. Metrelerce açıkta bulunan yavru ayı kurtarıldı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar çalışanlarına emanet edildi.

Giresun'un Keşap ilçesinde; ayının çırpındığını ve bitkin düştüğünü görenler durumu Kulak Balıkçı Barınağında bulunan balıkçılara iletti. Balıkçılar tekne yardımıyla yavru ayının yanına geldi. Balıkçılar bitkin düşen ayıyı kurtararak teknenin içine aldılar.

Yavru ayı burada Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü için çalışan ekiplere teslim etti.

Konuyla ilgili konuşan balıkçılar şunları söyled;

Ayının boğulmaması için müdahale ederek tekneye çıkardıklarını aktaran Demir, "Böyle bir olayı ilk kez yaşadık. Can havliyle yüzerken açığa gitti daha sonra geri dönmek istedi o sırada biz yetiştik. Sudan alırken baya zorlandık. Bir iki kez gedaldan çıktı." diye konuştu.

Diğer balıkçı İsmail Öztürk de gedalın büyük olmasının ayı için şans olduğunu dile getirerek, "Gedala sığdı da aldık. Biz bu kadar büyük olduğunu tahmin etmiyorduk. Yavru ama büyük, iyi cesaret edip aldık. Hayvanı kurtardık. Denizde de iyi yüzüyordu. Balık dışında ayı da yakaladık maalesef. Tekrar doğaya döner inşallah." ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105785/ayi-yavrusunun-yardimina-balikcilar-yetisti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.