Şirince 'en iyi turizm köyleri' listesinde yer aldı...

İzmir'in Şirince kötü BM'nin en iyi turizm köyleri listesinde yer aldı.
Ankara Masası
|
20 Ekim 2023, Cuma - 06:15
Şirince 'en iyi turizm köyleri' listesinde yer aldı...

Kültürel ve doğal kaynaklar, kültürel kaynakların desteklenmesi ve korunması, ekonomik sürdürülebilirlik, sosyal sürdürülebilirlik, çevresel sürdürülebilirlik, turizmin geliştirilmesi ve değer zinciri entegrasyonu, altyapı, sağlık, emniyet ve güvenlik gibi alanlarda en iyi köylerin belirlendiği değerlendirmeye 260 başvuru yapıldı.

Genel Kurul kapsamında yapılan değerlendirmelerin ardından Kazakistan'ın Satı, Özbekistan'ın Sentob ve Türkiye'nin Şirince köylerinin de aralarında bulunduğu 54 köy, "2023 Dünyanın En İyi Turizm Köyleri" listesinde yerini aldı.

Şirince'nin tarihi

Şirince, İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı bir mahalledir. Şehir merkezine 8 kilometre uzaklıktadır. Şirince, Ege Bölgesi'nin en önemli turizm destinasyonlarından biridir.

Şirince, 19. yüzyılda Rumların yaşadığı bir kasabaydı. 1923'te Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi sonucu Rumlar Yunanistan'a göç etti. Mübadele sonrası kasaba Türkler tarafından iskan edildi.

Şirince, özgün tarihi mimarisini önemli ölçüde korumuştur. Kasabadaki evlerin çoğu, geleneksel Rum mimarisinin özelliklerini taşımaktadır. Şirince, aynı zamanda şirin sokakları, renkli evleri, taş döşeli yolları ve yemyeşil doğası ile de dikkat çekmektedir.

Şirince, her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. Kasaba, özellikle yaz aylarında oldukça hareketlidir. Şirince'de, şarapçılık, zeytincilik, meyvecilik ve hayvancılık gibi geleneksel tarım faaliyetleri de yapılmaktadır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105787/sirince-en-iyi-turizm-koyleri-listesinde-yer-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.