Filistin’i savunan Fazıl Say: 4 konserim iptal edildi

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, İsrail-Filistin savaşı üzerine yaptığı değerlendirmelerinden ötürü İsviçre'deki 4 konserinin iptal edildiği bilgisini verdi.
Mevlüt Peker
|
20 Ekim 2023, Cuma - 23:15
Filistin’i savunan Fazıl Say: 4 konserim iptal edildi

Türkiye'nin tanınmış piyanisti Fazıl Say, İsviçre'de gerçekleşmesi planlanan dört konserinin iptal edildiğini duyurdu. Say, bu iptalin nedeninin, İsrail-Filistin meselesine dair sosyal medyada paylaştığı görüşler olduğunu belirtti.

Say, daha önce Filistin'de yaşanan sivil kayıplara tepki göstermiş ve İsrail'in politikalarını eleştirmişti. Aynı zamanda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki tavrını desteklediğini ifade etmişti.

Fazıl Say: "Avrupa'da böyle bir şeyi beklemiyordum"

Ünlü piyanist, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Avrupa'da ifade özgürlüğünün bu denli sınırlandırılacağını düşünmezdim. Bu yaşananlar güvenimi derinden etkiledi." dedi.

Fazıl Say'ın açıklamaları

"Planlanan dört konserim İsviçre'deki MİGROS firması tarafından iptal edildi. Sebep olarak sosyal medya paylaşımlarımı gösterdiler. Tüm paylaşımlarım barışçıl bir yaklaşım içeriyor.

"Barıştan yanayım, her zaman destekledim"

"Ben, İsrail'e 24 yıldır seyahat eden bir sanatçıyım. Terör olaylarına her zaman üzüldüm. Ancak, Netanyahu'nun savaş politikalarını eleştirdim. Erdoğan'ın bu konudaki tavrını ise destekledim. Bu durumun konserlerimin iptaline sebep olmasını anlamakta güçlük çekiyorum.

"İfade özgürlüğüne inanıyordum"

"Avrupa'da ifade özgürlüğüne olan inancım bu olayla sarsıldı. Her bireyin bir görüşü olmalı ve bu görüşlerin profesyonel hayatımıza etki etmemesi gerekiyor. Ben, barışı ve insanlığı destekleyen bir sanatçıyım ve müziğimi bu inançla yapıyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105936/filistini-savunan-fazil-say-4-konserim-iptal-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.