Mustafa Destici yeniden BBP Genel Başkanlığı'na seçildi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin olağan kurultayında oyların 771’ini alarak yeniden genel başkanlığa seçildi. Destici, kurultayda partililere teşekkür etti, yerel seçimlerin startını da verdi. BBP lideri, "Çalışacağız çalışacağız çalışacağız ve başaracağız" dedi.
Onur Çetinkaya
|
22 Ekim 2023, Pazar - 16:28
Mustafa Destici yeniden BBP Genel Başkanlığı'na seçildi

BBP 12. Olağan Büyük Kurultayı Ankara Spor Salonu'nda yapıldı.

Konuşmasında  İsrail'in Filistin'e saldırılarını kınayan Destici,  yüksek enflasyon ve hayat pahalılığına son verilmesi gerektiğini belirtti muhalefete ise yeni anayasa çağrısında bulundu.

Destici yeniden genel başkan 

Mustafa Destici, 12. Olağan büyük kurultayda tekrardan genel başkanlığa seçildi. 
Kutultayda yapılan oylamada BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kullanılan oyların 771'ini aldı.

12. Olağan Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmet ve minnetle anan Destici, "12. olağan büyük kurultayımızı yüksek bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirdik. katılan herkese şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.


Mustafa Destici teşekkür konuşmasında konuşmasında, "Bazıları diyor ki ‘Filistin Davası bizim davamız değil Arapların davası’ diyor. Sen Müslüman değil misin? Müslüman Müslüman’ın kardeşi değil mi? Allah bizi peygamber bizi kardeş yapmadı mı? Orada bir Müslüman kardeşin eziyet çekiyorsa bu nasıl senin davan olmuyor? Eğer senin davan olmuyorsa o zaman senin din kardeşliğine inancın yok demektir. Aynı şey doğu Türkistan içinde geçerli. Velhasıl nerede bir zulüm varsa bununla ilgilidir. O yüzden Büyük Birlik Partisi 30 yıl bu ülkede aldığı oyun çok üstünde etkisi ve ağırlığı olmuştur. Siyasi etkisi olmuştur işte bunun için olmuştur." ifadelerini kullandı.

"Çalışacağız, çalışacağız, başaracağız"

Öz eleştiride de bulunan Destici seçimler için çalışmalara başlayacaklarını dile getirerek, " Hep doğruları söylediği için doğruların yanında olduğu için ve doğruların mücadelesini verdiği için Büyük Birlik Partisinin Türk siyasetinde bir ağırlığı olmuştur. Aldığı oyun çok fevkinde gönlünde bir sempatisi olmuştur. Ama bunu oya tahvil edememekte bizim eksikliğimizdir arkadaşla. Demek ki çalışmalarımızda bir eksiklik var. Eğer bir partinin oy potansiyeli yüzde 30’sa ve bir iki aralığında kalıyorsa o zaman bizde bir eksiklik vardır. Bizim bu eksikliğimizi gidermemiz lazım ve önümüzdeki yerel seçimlerden başlayarak bu potansiyelimizin tamamını alabilecek bir aşamayı başlatmamız lazım. İlk seçimde belki bunu yapamayız belki ikinci seçimde de yapamayız ama üçüncü dördüncü seçimlerde bunu yapmamız gerekiyor eğer bunu yapamıyorsak bizde bir şeyleri eksik yapıyoruz demektir. Onun için bunu da sorgulayacağız bunu da konuşacağız. Bu kongreden sonra yönetimimizin önemli bir kısmını yeniledik. Akademik kurulumuzu çok aktif hale getireceğiz özellikle eğitim konusunu ele alacağız. Sağ olsunlar partimize yeni katılan hocalarımız var. Daha önce rektörlük yapmış dekanlık yapmış akademisyenlik yapmış ve hala yapmakta olan. Burada olmayan da pek çok arkadaşımız var. Belki bugün Türkiye’deki üniversitelerde binlerce alperen kimliğine sahip Büyük Birlik idealine inanmış arkadaşlarımız var bunları da toplayacağız. Anadolu’nun hangi şehrinde olursa olsun hangi ilçesinde olursa olsun hangi beldesinde olursa olsun hangi köyünde olursa olsun bir Büyük Birlik Partili varsa ona mutlaka ulaşacağız. Kalbi kırılmışsa kalbini onaracağız onun sevgisini kazanacağız onu tekrar hareketimize kazandıracağız ve onu tekrar aktif hale getireceğiz. Şehit Liderimiz Muhsin Başkan’ın dediği gibi milletin muktedir iktidarını gerçekleştirene kadar çalışacağız çalışacağız çalışacağız ve başaracağız" ifadelerini kullandı.



http://www.ankaramasasi.com/haber/2106173/mustafa-destici-yeniden-bbp-genel-baskanligina-secildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.