İstanbul'da evinde yavru timsah besleyen bir kişi yakalandı

İstanbul'da Kaçakçılıkla Suçlarıyla Mücadele Müdürlüğü ekipleri bir kişinin evinde yavru timsah beslemesi ihbarı üzerine eve operasyon düzenledi. Şüpheli şahısa para cezası uygulandı.
Ankara Masası
|
24 Ekim 2023, Salı - 13:04
İstanbul'da evinde yavru timsah besleyen bir kişi yakalandı

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı  Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, bir şahsın evinde timsah beslediği ve internet üzerinden ticaretini yaptığını ihbarı üzerine harekete geçti.

Polis ekipleri, timsah besleyen şahısın evine 10 Ekim salı günü operasyon düzenledi. Operasyonda ülkeye yasa dışı yollarla sokulduğu belirlenen 3 yavru Nil timsahı buldu. Şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Para cezası uygulandı

Nesli tükenme tehlikesinde olan hayvan türleri ticaretine ilişkin sözleşme çerçevesinde olan evde beslenmesi yasak olan timsahlara el konuldu. 

Polisler, yavru timsahları  veteriner hekim kontrolünden sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim etti. Şüpheli şahısa ise  "5607 Sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet" ve " CITES Sözleşmesine Aykırılık” suçlarından işlem başlatıldı.  Zanlıya para cezası uygulandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2106501/istanbulda-evinde-yavru-timsah-besleyen-bir-kisi-yakalandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.